torsjö live

Man skjuten i eller intill Hembygdsparken

Man skjuten i eller intill Hembygdsparken

En man i 25-årsåldern blev skjuten i eller intill Hembygdsparken i Hässleholm vid 19.40-tiden på söndagskvällen. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök.

Enligt polisen hade offret stämt möte med någon på Hembygdsparkens parkeringsplats strax före dådet. Flera gärningsmän söks.

Mannen har skottskador, men de är inte livshotande. Han var vaken när han fördes till sjukhus med ambulans.

Polisen spärrade av delar av Hembygdsparken efter mordförsöket på söndagskvällen då en man i 25-årsåldern blev skottskadad.

Närboende hörde skottlossningen. Därefter kom polis till platsen och spärrade av delar av Hembygdsparken. Avspärrningarna hävdes senare på kvällen.

Enligt polisen skedde skottlossningen på Röingegatan.

Polisen hade vid tiotiden på söndagskvällen inga detaljer om skadeläget. Men mannen var talbar och ett första förhör kunde hållas. Ingen misstänkt gärningsman är gripen.

Enligt Maya Forstenius på polisens regionledningscentrals mediecenter pågick inget eftersök med hund.

– Arbete pågår fortfarande, men gärningsmannen har troligen lämnat platsen i bil, säger hon.

Händelserapporten säger inte om det var målsäganden själv som larmade eller någon annan. Larmet kom in via SOS Alarm. Där hänvisar operatören till polisen.

På måndagsförmiddagen berättar Henrik Johansson, inre befäl vid polisen i Kristianstad, att det finns uppgifter som gör att man hoppas komma vidare i utredningen och hitta misstänkta gärningsmän. Han vill dock inte dra för snabba slutsatser om att det var den eller de personer som offret stämt möte med som sköt.

Han avslöjar av utredningsskäl inte vad som kommit fram om personerna, anledningen till mötet eller detaljer om offrets skador.

– I nuläget kan jag inte berätta det. Men målsäganden har skottskador och de är inte livshotande, säger han.

Berit Önell

Läs mer i ämnet:
2017-07-17 Polisen har en misstänkt för skjutningen

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se