torsjö live

Dags för SM i tornerspel och medeltidsdagar på Hovdala

Dags för SM i tornerspel och medeltidsdagar på Hovdala

Så här kan det se ut på Hovdalas riddarbana. Riddare Avalon från Glimmingehus var ett av de stiliga ekipagen i SM i tornerspel vid Hovdala slott 2016. Foto: Urban Önell
Det finns gott om aktiviteter för barnen när hela Hovdala förvandlas till medeltidsvärld fredag-lördag.

Imorgon och på lördag, den 11-12 maj, samlas Sveriges främsta riddare till SM i tornerspel på Hovdala slott igen. Samtidigt förvandlas hela slottsområdet till en stor medeltidsmarknad med massor av barnaktiviteter.

Det är sjunde gången Sveriges riddaresällskap arrangerar SM. I år gör drygt 30 ekipage upp på riddarbanan.

Tornerspelen ramas in av tidsenlig miljö på Hovdala. Gycklare, musiker och svärdskämpar passar också bra på borggården och femkamp och bågskyttetävling i vallgraven.

Barn upp till tolv år går in gratis. Barnens borggård bjuder bland annat på musiksagan Bockarna Bruse för de minsta. De lite större kan prova på medeltida spel och lekar, skjuta armborst, gå på skattjakt med mera.

Marknadsplatsen är fylld av knallar som säljer hantverk, leksaker, godis och mycket annat.

Framför gamla stallet blir det tävling i beridet bågskytte.

Mer information om arrangemanget finns på www.rikstornering.se, www.hovdala.se och Facebooksidan Hovdala medeltidsdagar.

Det går att ta bussen till medeltiden. Under medeltidsdagarna är buss 535 extrainsatt mellan Hässleholm och Hovdala slott. Tider fås via Skånetrafikens reseplanerare.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se