logga-ligg-tjock

Polisen vill ha fler tips från närboende om branden

Polisen vill ha fler tips från närboende om branden

Polisen har nu satt upp lappar i trappuppgångarna för att få in fler tips om den stora branden i godsmagasinet vid Götagatan i Hässleholm den 14 augusti.

– Vi eftersöker vittnen. Branden inträffade under en tid när folk var ute och rörde sig i området, så många kan ha sett något. Vi vill främst veta vad som hänt i nära anslutning till byggnaden och även några dagar före branden, säger spaningsledare Erika Wetterlöf.

Polisen har satt upp lappar i trappuppgångarna, bland annat vid Götagatan, för att få fler tips om den stora branden i godsmagasinet. Foto: Berit Önell

Den våldsamma branden orsakade stora skador på järnvägen med totalstopp i tågtrafiken förbi järnvägsknuten Hässleholm i cirka en vecka som följd. Polisen misstänkter att branden var anlagd och utreder grov mordbrand eftersom det i ett tidigt skede kom uppgifter om att misstänkta personer synts vid byggnaden strax före branden.

Men nu, tre veckor efter branden, behövs fler vittnesuppgifter.

– Vi har pratat med folk på plats och kommer att fortsätta med dörrknackning i området, dessutom har vi nu satt upp lappar i trappuppgångar och i Nettobutiken, säger Erika Wetterlöf.

Hon förklarar att polisen vill kartlägga rörelserna runt byggnaden.

– Vi vill bland annat veta om det är ett ställe där det rör sig folk in och ut eller om folk brukar hänga utanför, säger hon.

Hon vill i nuläget inte kommentera om det redan kommit in tips av det slaget eller i övrigt vilka uppgifter som finns. Många människor bor i flerfamiljshusen nära brandplatsen.

– Vi tror att fler skulle kunna ha gjort iakttagelser. Kanske har de inte tänkt att det är viktigt, till exempel om det gäller några dagar före branden.

Varför gick ni inte ut så här brett tidigare?

– Jag vet inte, det har väl bara inte gjorts i flödet av allt annat. Men det är ett lätt sätt att nå dem som bor i området, främst på Götagatan, säger Erika Wetterlöf.

Hon hoppas att polisens initiativ gör att den som funderat på att ringa polisen nu gör det. Det kan bland annat gälla fordon, mopeder, cyklar eller personer utanför byggnaden.

Polisen har också begärt ut larmsamtalen till SOS Alarm som en del av kartläggningen och får därmed telefonnumren till uppringarna så att de kan kontaktas.

– Det var många som larmade eftersom branden syntes på långt håll, säger Erika Wetterlöf.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se