logga-ligg-tjock

Ny minnesstund och manifestation på tisdag

Ny minnesstund och manifestation på tisdag

På tisdag kväll planeras en ny manifestation och minnesstund för den mördade hemlöse mannen som var känd som Lars.

Anledningen är att minnesstunden på onsdagen blev bestämd på kort varsel och att många som ville vara med därför inte hade möjlighet.

– Vi vill visa att kärleken övervinner ondskan, efter det här måste vi kämpa ännu mer, säger initiativtagaren Ingela Hansson, ordförande i föreningen Hemlösa i Hässleholm.

Hemlöse Lars som misshandlades till döds hedras med blommor och ljus på minnesplatsen vid Magasinsgatan. Foto: Berit Önell
Hemlöse Lars som misshandlades till döds hedras med blommor och ljus på minnesplatsen vid Magasinsgatan. Foto: Berit Önell

Manifestationen startar utanför Hässleholms kyrka på tisdag klockan 18.30. Deltagarna går gemensamt till församlingshuset för en minnesstund med kort tal och musik inomhus. Därefter blir det en manifestation genom stan, in i stationshuset, över gångbron och till minnesplatsen utanför entrédörren vid Magasinsgatan.

– De som vill kan lägga blommor på minnesplatsen, det blir nog ett bra avslut, säger Ingela Hansson.

Under torsdagen fylldes minnesplatsen också på med fler blommor, ljus och hälsningar.

Under onsdagen syntes inga hemlösa till på offentliga platser i Hässleholm. Ingela Hansson berättar att hon och några till från föreningens frukostgrupp, som bjuder hemlösa på frukost i församlingshuset varje lördag, på torsdagen gick ut och letade upp sina hemlösa vänner på stan.

– Vi träffade de flesta av våra vänner idag. De var arga för det som hänt, det var mycket ilska, men också rädsla, säger hon.

Den hemlöse mannen hittades livlös på golvet ovanför rulltrapporna på den inglasade gångbron över järnvägsspåren.
Den mördade hittades på golvet i den inglasade gångbron över järnvägsspåren.

Polisen är nu klar med identifieringen av den mördade som är i 50-årsåldern och tysk medborgare. Anhöriga söks för underrättelse om det inträffade.

Polisens utredare vädjar till allmänheten om ytterligare tips. Uppgifter finns om att Lars kom till Hässleholm med ett tåg söderifrån på tisdagskvällen vid 21.30-tiden.

Utredarna är också mycket intresserade av att komma i kontakt med resenärer på ett nattåg till Stockholm som skulle avgått från Hässleholm klockan 23.35. Det var försenat och avgick först 23.52.

– Det har kommit till polisens kännedom att resenärer på detta tåg i vagn nummer sex kan ha gjort iakttagelser som polisens utredare vill ha del av, skriver Skånepolisen på sin hemsida.

Polisens tipstelefon för ärendet har nummer 0733-11 55 61.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se