logga-ligg-tjock

Hur följer du politiken i Hässleholm?

Hur följer du politiken i Hässleholm?

Hur följer du den politiska utvecklingen i Hässleholm? Med anledning av den pågående politiska turbulensen i kommunen ställde Frilagt frågan till fem slumpvis utvalda personer.

Det är nu snart fem månader sedan kommunfullmäktige i Hässleholm röstade ner den då styrande rödgröna minoritetens budget och istället antog den borgerliga alliansens.

De ledande rödgröna politikerna avgick och därefter har turerna varit många. De rikskända stödrösterna till SD vars kommunalråd tvingades avgå efter bara tre veckor, ett stort antal avhopp från både SD och andra partier och rödgröna återkrav på vice ordförandeposter, inklusive två kommunalråd, är några av inslagen.

När Frilagt gick ut med sin fråga var det många som inte ville svara, en del av dem för att de inte ansåg att de var insatta i politiken.

Berit Önell

 

Enkät-Tommy JönssonThommy Jönsson, 50 år, Hässleholm:
– Det är väl främst genom lokalradion P4 jag lyssnar på, när de berättar om vad som hänt.

 

 

 

Enkät-Magnus Grip Magnus Grip, 22 år, Osby:
– Jag brukar inte följa politiken särskilt väl även om jag egentligen tycker det är lite intressant.

 

 

 

 

Enkät-Evy-Ann SelestadEvy-Anne Selestad, 78 år, Hässleholm:
– Något sånär följer jag med, inte genom tidningen men främst genom lokala nyheter på nätet. Det har ju gått så vilt till i Hässleholm att vissa betecknar det som en lekstuga.

 

 

 

Enkät-Charlie HanssonCharlie Hansson, 65 från Hässleholm:
– Främst genom radiokanaler som P4 Kristianstad, men jag läser även Norra Skåne. Jag bryr mig inte så mycket om politiken men jag hoppas bara att de reder ut röran i Hässleholm så att vi kan gå vidare.

 

 

 

Enkät-Veronica och Zoltan KovacsVeronica och Zoltan Kovacs, 68 och 70 år från Hässleholm:
– Vi är inte så himla politiskt engagerade. Vi ser främst på TV och lyssnar på radio och vi vet att det har varit mycket om SD och avhoppare.

 

 

Text och foto: Emil Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se