logga-ligg-tjock

Tänk på hur du röstar i valet

Tänk på hur du röstar i valet

INSÄNDARE. Det började inte med gaskammare, det började inte med krig. Det började med ett demokratiskt val, ett val där inget parti fick majoritet. Nazisterna fick drygt 30 procent, högerpartierna hjälpte dem till makten.

Kort senare förbjöds yttrandefriheten, journalister förföljdes och häktades. Strax därpå förbjöds andra partier. Fackliga representanter fängslades. Politiska motståndare fängslades. Polisen byttes mot militära grupper. SA och SS.

Nationalistiska partier talade inte om detta före valet, man kallade sig Tysklands vänner.

Det är då många år kvar till förintelsen.

Det är läge att tänka efter – FÖRE!

Birgitta Göransson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se