Daniel Talmid lämnar FV för SD

Daniel Talmid lämnar Folkets väl och går över till Sverigedemokraterna. Det meddelade SD på fredagen i ett pressmeddelande. Han lämnar omedelbart sina uppdrag i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen.

– Jag har inget otalt med FV, tvärtom, säger han till Frilagt.

Istället förklarar han att det handlar om att han känner sig mer hemma i SD:s politik och vill kunna vara med och påverka i ett större sammanhang i ett parti som även finns på riksnivå.

Daniel Talmid går över från FV till SD. Foto: Exakta Creative

SD välkomnar Daniel Talmid.

– Vi är glada att Daniel tar steget över i det vinnande laget, kommenterar Hanna Nilsson, kommunalråd och ordförande i SD Hässleholm.

40-årige Daniel Talmid fick sina första politiska uppdrag efter valet 2018 då han stod som andra namn på FV:s lista, efter Björn Widmark. Han har varit ordinarie ledamot i fullmäktige och ersättare i kommunstyrelsen.

– Det har varit fantastiskt roligt, säger han.

Men han vill inte sitta kvar som vilde i fullmäktige.

– Nej, även om jag jättegärna hade varit med vill jag inte beröva FV den platsen. Jag vill inte röra till något, säger han.

Han hoppas på nya uppdrag i SD framöver, men säger att inget sådant diskuterats.

– Jag blir medlem som alla andra och får visa vad jag går för, säger han.

Han berättar att det inte var ett snabbt beslut att byta parti.

– Jag har gått i de här tankarna rätt länge och tycker att det är viktigt att ge besked i god tid före valet så att FV kan hitta någon annan, säger han.

Genom hans avhopp får FV en ordinarie ledamot mindre i fullmäktige. Om partiet står fast vid att inte följa övriga partiers överenskommelse om färre ledamöter vid sammanträdet på måndag får alltså en ersättare gå in.

Berit Önell

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com