logga-ligg-tjock

Nu ska fler unga få feriearbete

Nu ska fler unga få feriearbete

Minst 100 nya feriearbeten tas fram i Hässleholms kommuns regi. Detta kommer att beröra ungdomar som är födda 2003 och som ännu inte fått något feriejobb. Det berättar kommunen i ett pressmeddelande.

På grund av covid-19-pandemin har antalet ferieplatser i kommunens regi reducerats kraftigt. Många företag har i år också färre möjligheter att erbjuda feriearbeten än vanligt. Detta eftersom ungdomarna riskerar att utsättas för smitta på arbetsplatserna.

Fler feriejobb utomhus skapas nu i kommunen. Foto: Lotta Persson

Hässleholms kommun satsar nu på att erbjuda ungdomarna fler feriearbeten utan fysisk kontakt.

Städning utomhus, enklare yttre fastighetsunderhåll och underhåll av vandringsleder är exempel på möjliga feriearbeten.

Politikerna har kommit överens om de nya feriearbetena över blockgränserna.

– Vi är eniga om den här satsningen. Det känns självklart att vi ska göra en insats för ungdomar som annars har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden, skriver säger Lars Johnsson (M), kommunstyrelsens ordförande i pressmeddelandet.

– Jag känner med ungdomarna som hamnat i kläm i och med corona- situationen. Genom att vi nu kan erbjuda fler feriearbete, hjälper vi dem att få ett jobb och vi kan dessutom visa upp vår kommunala verksamhet. Ungdomarna är ju vår framtida arbetskraftsresurs, skriver Hanna Nilsson (SD), förste vice ordförande i kommunstyrelsen i pressmeddelandet.

Henrik Andersson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se