logga-ligg-tjock

Kulturhuset firar 20 år

Kulturhuset firar 20 år

Pianisten Helge Antoni invigde kulturhusets Steinwayflygel och återkommer till jubileet.

Hässleholm kulturhus fyller 20 år i december och det ska firas, enligt ett pressmeddelande från kommunen. Helge Antoni, pianisten som för 20 år sedan invigde kulturhusets flygel, återvänder. Poeten Bob Hansson, musik med Ale Möller Trio och stand up-kväll med Robin Paulsson står också på programmet liksom olika aktiviteter för de yngre besökarna. Covid-säkra evenemang utlovas.

Jubileumsfirandet pågår torsdag-söndag den 3-6 december. Bob Hansson, en av Sveriges mest kända poeter, smygstartar på torsdagskvällen med föredraget Kultur är ett annat ord för kärlek. Programmet ges vid två tillfällen med begränsat antal platser, klockan 19 och 20.30.

Poeten Bob Hansson smygstartar jubileumsprogrammet på torsdagskvällen den 3 december. Foto: Henrik Folkesson

På fredagen klockan 17 invigs utställningen Hässleholm kulturhus 20 år. Fakta och historia varvas med anekdoter och kuriosa. Syftet är både att berätta om husets historia och att påminna om varför det finns till. På kvällen blir det konsert med Ale Möller Trio, också den vid två tillfällen, kl 19 samt 21.

Birgitta Lowén inleder stand up-kvällen med Robin Paulsson. Foto: Ulrika Ottvall

Under lördagen kan kulturhusets yngsta besökare bland annat prova på att teckna manga, programmera, spela tv-spel och skapa i Ateljé Färgaren. I blå salongen blir det familjeföreställning med Hässleholms teaterförening, i röda salongen julens melodier med Kulturskolan och i entréhallen gör Artmagine ballonger till figurer. I Hembygdsparken blir det sagoteater utomhus. Dagen avslutas med stand up med Robin Paulsson, en av Sveriges mest folkkära komiker och programledare. Hässleholmsbandet Carry a stone är förband och Hässleholms kulturpristagare 2020, stand up-artisten, skådespelaren och kulturarrangören Birgitta Lowén, inleder och väver ihop kvällen.

På söndagen håller kulturhuset och biblioteket öppet med flera föreningsarrangemang. Hässleholms jazzklubb bjuder på konsert och det blir föredrag i regi av både Föreningen Norden och Hässleholms konstförening som även lottar ut konstverk. Jubileumshelgen avslutas med en konsert av Helge Antoni, pianisten som en gång invigde kulturhusets Steinwayflygel.

På grund av covid-19 kan biljettköp endast göras via biljettkassan och inte på nätet. Folkhälsomyndighetens rekommendationer om antal besökare följs, för närvarande 50 personer per föreställning.

Berit Önell

Ale Möller Trio ger dubbla konserter för att Folkhälsomyndighetens rekommendationer ska kunna följas. Foto: PA Sandberg
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se