logga-ligg-tjock

Ta ert ansvar och sluta skyll på de svaga i samhället

Ta ert ansvar och sluta skyll på de svaga i samhället

INSÄNDARE. Efter att ha läst den utmärkta artikeln i denna fantastiska tidning om Hässleholms kommuns fiberprojekt så börjar jag se en trend.

Jag ska villigt erkänna att jag är starkt emot att en privat aktör ska styra allt från teknik, leverans och tjänster. För det gör att jag som konsument är helt beroende av en enda leverantör som styr allt. Ett monopol som inte är bra för slutkonsumenten.

Så när Hässleholms kommun tillkännagav att de skulle sköta utbyggnaden, driva nätet och förhandla om tjänster så var jag försiktigt positiv. Jo, jag förstod att det naturligtvis innebär en risk när man åtar sig ett så stort projekt. Mycket ska klaffa samtidigt och behovet av en vältrimmad organisation som håller koll och även en ledning som kan ta tuffa beslut om projektets fortlevnad så att kostnader inte skenar. Men jag antog att ni skulle ta det ansvaret på ett professionellt sätt.

Men att få höra nu att projektet har kostat 11 gånger mer än förväntat gör att jag snart får hjärnblödning. Inte bara för kostnaden utan också för något annat.

Jag ser som sagt en trend.

SD och deras allians-kollegor har hela tiden proklamerat att den största kostnaden för samhället, och framförallt kommunerna och landstingen, är den skenande invandringen och resultatet av den. SD och allians-kollegorna, och även lillebrors partiet Folkets Väl, hävdar att om vi inte hade haft denna anstormning av flyende folk från krig och andra hemskheter till våra kommuner hade vi haft en bättre ekonomi. Verkligen?!

Vi kan ju vända på steken. Om ni hade skött Fiberprojektet som ni sa att ni skulle göra, med den budgeterade kostnaden på 46 miljoner, så hade vi haft råd med sjukvården, skolan och invandrare som nu bl a ser till att våra äldre och sjuka har det bra och ser till att vi har en någorlunda levande stadsbild. 

För jag och många andra i denna kommun ser trenden hur ni spelar ut grupper i samhället som har det svårt mot varandra så kan ni tryggt slösa med våra pengar.

Så min fråga är nu: Ska ni ta ert ansvar och sluta peka ut de svaga i samhället som bovarna för er oansvariga politik, eller ska ni som vanligt skylla på invandrarna? Det var kanske de som gjorde att projektet blev dyrare… 

Jag är övertygad över att pengarna som vi hade tjänat på ett välskött fiberprojekt hade gjort susen för våra hjältar inom vård omsorg och alla andra inom kommunal förvaltning som nu sliter ut sig i förtid för att ta hand om våra barn och sjuka och äldre. Jag tror de hade uppskattat en riktig julklapp istället för låtsaspengar.

Sluta skylla ifrån er och gör ert jobb!

Ulf Nilsson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se