logga-ligg-tjock

Tågstopp efter olycka i Tormestorp – Minst en avliden

Tågstopp efter olycka i Tormestorp – Minst en avliden

Minst en person dog efter att ha blivit påkörd av tåget i Tormestorp på onsdagsförmiddagen. Det bekräftade polisen vid 14.30-tiden. All tågtrafik genom Hässleholm stoppades på grund av olyckan, vilket påverkade avgångar i hela södra Sverige.

Larmet om olyckan kom vid 10.45-tiden och ledde till en stor räddningsinsats med flera brandbilar, ambulanser och polisbilar kring järnvägsbron över Nilla Pihlblads väg. Enligt medieuppgifter ska flera personer vara påkörda.

– Vi fick in det som eventuellt påkörd person, säger Jessica Avenius På SOS Alarm till Frilagt.

Även polisen använder uttrycket “påkörd person”, vilket kan betyda en eller flera personer. Övriga omständigheter är oklara.

– Vi måste veta fler detaljer innan vi kan gå ut med något mer, säger polisens presstalesperson Åsa Emanuelsson.

Enligt Patrik Freij, inre befäl på räddningstjänsten i Hässleholm och Kristianstad, gick personen eller personerna på spåret när olyckan skedde.

Vid halvtretiden på eftermiddagen uppdateras polisens information med att minst en person är avliden. Åsa Emanuelsson har inga uppgifter om att fler personer skulle vara skadade. Hon berättar att utredningen om vad som hänt fortsätter på platsen. Det finns i nuläget ingen information om orsaken till olyckan. Området kring olycksplatsen är fortfarande avspärrat.

Skånetrafiken meddelar på sin hemsida att det inte finns någon prognos för när tågen kan börja gå igen. Ersättningstrafik med buss kör på sträckorna Eslöv-Hässleholm, Lund-Hässleholm och Hässleholm-Kristianstad. Mer detaljerad information om olika sträckor kan sökas på Skånetrafikens hemsida.

Olyckståget som blev stående strax norr om Tormestorp evakuerades vid 13.45-tiden. Passagerare och tågpersonal hade då varit instängda i tåget i cirka tre timmar.

Berit Önell

Läs mer:

2021-07-07 Tre döda i tågolyckan – Utredning om mord

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se