torsjö live

Tre döda i tågolyckan – Utredning om mord

Tre döda i tågolyckan – Utredning om mord

En vuxen och två barn har nu bekräftats döda efter att ha blivit påkörda av tåget i Tormestorp på förmiddagen. Enligt polisens hemsida har en förundersökning om mord i två fall inletts. Mordoffren är barnen.

Det handlar av allt att döma inte om en olycka där personerna genat över spåren. En vuxen person misstänks istället för att avsiktligt ha tagit två barn med sig i döden.

Enligt polisens presstalesperson Robert Loeffel har de tre tagit sig upp på järnvägsviadukten över Nilla Pihlblads väg som är infartsväg till Tormestorp från rondellen vid Björkviken. Där blev de påkörda av ett norrgående X2000-tåg.

— Vi ska försöka klarlägga hur det gått till, säger Robert Loeffel.

Klart är att det intill viadukten inte finns något stängsel längs spåren, vilket finns på en del av sträckan genom Tormestorps samhälle.

Enligt vad Robert Loeffel känner till var det de tre nu avlidna personerna som befann sig på spåren, ingen annan. Polisen söker inte heller någon ytterligare misstänkt. Det är alltså den avlidna vuxna personen som är misstänkt för mord på de två barnen.

– Det finns en relation mellan den vuxna och barnen, säger Robert Loeffel.

Han berättar inte om det rör sig om en förälder eller annan närstående, inte heller hur gamla barnen var.

– Det är av hänsyn till anhöriga. Vi vill inte att man ska leta sig närmare dem, säger han.

Han förklarar att förundersökning om mord måste inledas i fall som detta.

– Det görs alltid för att klarlägga händelseförloppet, säger han.

Polisen har ägnat hela dagen åt utredningsarbetet, bland annat genom vittnesförhör och drönarfotografering för att dokumentera platsen. Tekniker har också varit på plats.

Vid 14.30 lämnade polisen information om att minst en person var avliden. Klockan 17.40 kom beskedet att det är tre döda, en vuxen och två barn. Polisen meddelar att anhöriga är underrättade.

Berit Önell

Läs mer:

2021-07-07 Tågstopp efter olycka i Tormestorp – Minst en avliden

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se