logga-ligg-tjock

Hett derby slutade mållöst trots en lång rad chanser

Hett derby slutade mållöst trots en lång rad chanser

Vittsjös Clara Markstedt skapade flera chanser i matchen. Här räddar Kristianstads målvakt Melina Loeck målet från påhälsning. Foto: Henrik Eberlund

Det saknades inte precis målchanser i derbyt mellan Vittsjö GIK Hässleholm och gästande Kristianstads DFF. Båda lagen bjöd på stundtals riktigt bra fotboll och många heta dueller men bollen ville bara inte i mål. 0-0 slutade matchen som var den sista innan det drygt månadslånga OS-uppehållet.

Inledningen var lite trevande från båda håll. Lagen kände på varandra, men det var gästande KDFF som vaskade fram de bästa möjligheterna den första kvarten, men det ledde dock bara till ett antal hörnor. Bästa chansen hade Alice Nilsson efter en dryg halvtimmes spel, men hennes nick gick strax över ribban. Efter hand jämnade spelet ut sig och Vittsjös anfallare Clara Markstedt och Emily Gielnik var ett ständigt hot mot gästernas försvar.

Ett hot utgjorde också KDFF:s isländska supertalang Sveindis Jane Jonsdottir – både med sin snabbhet och med sina långa inkast.

I slutet av halvleken skapade hemmalaget sin hittills bästa målchans. En hörna, slagen av Fernanda Da Silva ledde till ett visst kaos framför gästernas mål men till slut kunde en KDFF-försvarare slå undan bollen precis framför mållinjen.

Vittsjös Ebba Hed vinner en duell mot KDFF:s Alice Nilsson. Foto: Henrik Eberlund

Andra halvlek inleddes starkt av hemmalaget som långa stunder förde spelet den första halvtimmen. Övertaget ledde dock inte till mer än ett antal hörnor och ett par halvchanser, bland annat en nick strax utanför och ett skott som gick precis över målet, båda signerade Emily Gielnik.

Mot slutet av matchen kom gästerna tillbaka och och fick till en del farligheter i Vittsjös straffområde, bland annat en nick av Mia Carlsson som tvingade vittsjömålvakten Sabrina D´Angelo till en jätteräddning.

I slutminuterna har hemmalagets Clara Markstedt möjligheten att avgöra matchen, men ett starkt kämpande KDFF-försvar lyckas rädda hennes nick precis på mållinjen.

Resultatet gör att KDFF – med reservation för eventuell Hammarby-vinst mot Örebro i morgondagens match – behåller tredjeplatsen och att Vittsjö, på sin sjundeplats, fortfarande är med i medaljstriden, fyra poäng efter KDFF.

Nu väntar ett drygt månadslångt speluppehåll, med bland annat OS där vittsjöspelarna Emily Gielnik och Clare Polkinghorne båda återfinns i Australiens OS-trupp. Första matchen efter uppehållet blir mot Växjö borta den 20 augusti och den 26:e är det dags för nästa hemmamatch då serieledarna Rosengård kommer på besök.

Till de matcherna är Michelle de Jongh tillbaka i vittsjötröjan efter att ha varit utlånad till franska klubben Fleury under vårsäsongen. Dessutom bör Tove Almqvist vara spelklar efter sin korsbandsskada. Två riktiga kanonförstärkningar i Vittsjös trupp som också förstärks med 17-åriga talangen Klara Nyberg från div I-klubben Själevad.

Gert Jacobsson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se