logga-ligg-tjock

Bilbomb vid villa på Stobyvägen

Bilbomb vid villa på Stobyvägen

En explosion väckte många av de boende kring Stobyvägen i Hässleholm vid tretiden natten till måndagen. Enligt nationella bombskyddet var det en banger, jämförbar med en mindre handgranat, som detonerade på en bil.

Bilen stod parkerad vid ägarens villa. De materiella skadorna var dock begränsade till bilen. Ingen människa kom till skada.

Polisen larmades och nationella bombskyddet och kriminaltekniker kallades in för att undersöka brottsplatsen som spärrades av.

– Nationella bombskyddet bedömde att det troligen var en banger, säger Calle Persson på polisens mediecenter i Region Syd.

Under förmiddagen avslutade kriminalteknikerna sitt arbete. Några uppgifter om vad det gav fanns inte vid 13-tiden på måndagen.

Enligt Calle Person finns ingen misstänkt person och inget motiv.

– Det finns ingen omedelbar hotbild mot bilägaren, men sådant kan framkomma senare, säger Calle Persson.

Han förklarar att utredningen är beroende av de tips som kommer in.

Det var många som hörde den kraftiga smällen i det tättbebyggda området. Polisen har förhört bilägaren, grannar och andra vittnen.

– I det inledande skedet har vi fått in många uppgifter, säger Calle Persson.

I flera tidigare bilsprängningar i både Hässleholm och på andra ställen har det visat sig att dådet haft koppling till något annat brott, exempelvis där bilägaren lämnat uppgifter till polisen.

– Sådant kommer utredningen såklart att titta närmare på och ställa frågor till bilägaren om. Men det är inte alltid de tar rätt adress heller, säger Calle Persson.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se