Gruppen-3a-328x120

Våra valda företrädares tillkortakommanden

Våra valda företrädares tillkortakommanden

INSÄNDARE. I framkant är duktiga Sverige med bensin för 20:44 kr/lit och diesel för 23:37 kr./lit.
Priserna noterade på Preem Sösdala 2022-03-02.
I framkant är duktiga Sverige också avseende el-priser vilket knappast har undgått någon. Våra grannländer tycks ha kraft och ork att göra något åt saken. Våra egna politiker har totalt missat den enkla möjligheten att kraftigt sänka skatten på el och bränsle. Detta trots att våra så kallade ”utsläpp” ur globalt perspektiv är försumbara.
Nå ”politiker” dags att se till att det egna hopkoket inte utvecklas än värre.
Politiker sänk skatten på bensin och diesel med 8:- kronor per liter och halvera skatten på el! Gör det nu med omedelbar verkan! Detta är nödvändigt med tanke på ökande oljepriser på världsmarknaden. Nödvändigt för Sverige också sett ur en rad andra aspekter väl kända av landets gräsrötter.
Politiker undvik inför valet utspel och röstfiskeri modell Annie Lööf(C) där hon sittande på ett traktordäck tycker att partiet ska dela ut en miljard i stöd till landets jordbrukare. Landets gräsrötter och deras behov att ta sig till arbete och nödvändig service med den idag nödvändiga välsignade bilens hjälp tycks hon helt ha glömt. Behov finns av ljus och värme i våra hem till överkomliga priser i vårt stora delar av året mörka och kalla land. Detta tycks Lööf och andra politiker helt missat i sin ovan våra huvuden svävande bubbla. Lägre skatt på el och bränsle behöver vi alla inklusive jordbrukare och gräsrötter!
Våra ”politikers” totalt ologiska beslut i klimathysterins tecken är en olycka för landet. Det framstår i allt högre grad att dessa politiker dessa så kallade folkets företrädare går i otakt med landets gräsrötter. I frågan om att kunna lyssna ”nedåt” tycks nämnda politiker helt sakna det sinne vi kallar hörsel. Dessa i många fall unga mycket unga politiker avtvingar oss gräsrötter höga skatter resultatet av våra gemensamma ansträngningar. Gigantisk summor delas i förment ”godhet” ut utan logik och djupare analys.
Våra politikers ambitioner att vara i framkant i klimatfrågan har lämnat klimatet ”oberört” men dessvärre begränsat våra möjligheter att ta tag i konkreta iakttagbara problem.
Politikers oförstånd och dårskap blev också tydliggjort när vi 2015 lät 165 000 människor okontrollerat välla in över våra gränser.
Här förtjänar att nämnas en intervju Svenska Dagbladet gjorde med Hans Rosling när det stod klart att han skulle vara vinterpratare 2015.
– Flyktingmottagandet i Sverige i år kommer kosta dubbelt så mycket som FN har för alla flyktingar i världen. UNHCR:s budget för 60 miljoner flyktingar är hälften mot de svenska flyktingkostnaderna. Och då säger inte jag någonting om de svenska flyktingkostnaderna, men vi borde ha öst in mer pengar för att hjälpa människor där de flesta är. Men man får inte göra det så ensidigt så att det antingen blir att hjälpa människor i Sverige eller på plats. Först och främst på plats. Rejält. Sen också välkomna flyktingar hit, säger Rosling i intervjun.

Nu står vi efter det som händer i Ukraina inför en situation där människor med verklig flyktingstatus behöver vår hjälp.
Dags för våra valda företrädare våra ”politiker” att vara självkritiska och på allvar lyssna nedåt. När vi nu ser vad som sker i vår omvärld gäller de inte minst de politiker som uppträder på Europas och världens olika scener.
I min gräsrotsvärld känner jag inte någon som ser krig med det mänskliga lidande det innebär som någon som helst lösning på vilken konflikt det än vara månde.


Ronny Larsson i KvistalångaANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se