logga-ligg-tjock

Miriam Bryant klar för första Torsjö Live sedan 2019

Miriam Bryant klar för första Torsjö Live sedan 2019

Efter två års uppehåll är förväntningarna stora inför Torsjö Live den 1-2 juli. Cirka femton artister kommer att uppträda. Idag onsdag avslöjades att den i år fyrfaldigt grammisnominerade popsångerskan Miriam Bryant står bokad. Klara sedan tidigare är även Timbuktu & Damn, Jill Johnson, Torsson, Joddla med Siv och Carry a Stone. Nytt för i år är att besökare tillåts ta med egen mat. Dryck köpes fortsatt på plats.

– Det är fullt ös och mycket att ta tag i efter två års uppehåll, säger Louise Wallin, som är eventkoordinator för Torsjö live.

Biljetter från 2020 och 2021 års inställda festivaler gäller även 2022. Även om möjlighet till återköp erbjöds, valde de flesta ändå att behålla sina biljetter.

– Man märker att intresset är stort. Det är många som längtar, säger Louise Wallin.

Hon kan inte svara på hur många biljetter som är sålda än så länge, men till kommunen har Lilla Torsjö AB meddelat att de räknar med 12 000 besökare, alltså högre än publikrekordet på 9000 från 2019.

Torsjö live 2019 var det mest välbesökta hittills. Arrangörerna hoppas på ännu större uppslutning i år. Foto: Urban Önell.

Timbuktu & Damn, Jill Johnson, Torsson och Joddla med Siv har stått bokade sedan 2020.

– Vi är mycket tacksamma att att artisterna har följt med hela den här tiden, säger Louise Wallin.

Omöjligheten att genomföra festivalen under pandemin innebar vissa svårigheter.

– Vi fick dra ner på många utgifter, säger hon.

Trots detta upplever hon inte att pandemin hotat Torsjö Lives fortlevnad.

– Det ser ljust ut, solen skiner, och vi kommer snart med fler artistsläpp.

Festivalen har fått visst statligt stöd från kulturrådet, och idag onsdag beslutade även Hässleholms kommun att ge Lilla Torsjö AB och Torsjö Live ett sponsringsbidrag om 250 000 kronor.

Miriam Bryant kommer till Torsjö live. Foto: Torsjö Live.

En efterfrågad förändring som nu blir verklighet är att besökare tillåts ta med egen mat. Detta gäller dock inte dryck: alkohol och kaffe säljs på festivalområdet. Louise Wallin tror inte att detta kommer att påverka intäkterna.

– Vi tror inte det. Tanken är att öppna upp för fler att kunna komma, säger hon.

Hon tror att det är en nyhet som inte minst kommer att uppskattas av barnfamiljerna.

– Vi har har lika stort utbud som tidigare år, inklusive vår buffé, och erbjuder i år även mer vegetariskt och veganskt.

Samarbetet med lokala konstnärer fortsätter. Biljetter kan köpas till rabatterat pris på https://torsjolive.com. Plats till husbil/husvagn och tält kan också bokas.

Jonathan Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se