logga-ligg-tjock

Svar till Liberalerna om företagande

Svar till Liberalerna om företagande

INSÄNDARE. Det är väldigt intressant att läsa Liberalernas svar på vår insändare men den kräver att vi kommenterar vissa påhopp. Företagande och näringsliv har alltid varit en viktig politisk fråga för oss socialdemokrater men vi har en annan syn på vem som ska driva välfärden jämfört med Liberalerna.

Vi har varit överens om att viss procent inom äldreomsorgen ska vara i privat regi och då tänker vi bland annat på olika vårdboende runtom i kommunen men även när det gäller förskoleetableringar. Vi vill dock inte att välfärden ska vara något som blir en handlingsvara på den öppna marknaden. Att det finns en demokratisk kontroll över skola, vård och omsorg är för oss väsentligt. Men det spelar kanske inte Liberalerna någon roll att staten, regionen och kommunen säljer ut välfärden. Men för oss Socialdemokrater så är vi tydliga. Vi säg nej till vinster i välfärden och vi vet också att en stor del av befolkningen håller med oss i denna fråga.

Liberalerna tycker också att det var konstigt att vi inte lämnade något motförslag till de förslag som fanns med i insändaren. Vi tyckte faktiskt inte att det var några dåliga förslag som Liberalerna presenterade. Vår starka invändning var att ni inte kommit med förslagen tidigare. Det blir också lite löjligt av Liberalerna att påstå att vi kör med en offerkoftaretorik och att allt är någon annans fel. Vi har inte styrt dagordningen i mer än två år på de senaste 16 åren. Men Liberalerna har suttit i samma båt som Moderaterna och Kristdemokraterna och haft möjlighet att påverka på ett helt annat sätt än när man sitter i opposition. Socialdemokraterna har under flera år varit det största partiet i Hässleholm men det har inte inneburit att vi har styrt kommunen. Då som nu fanns det ingen möjlighet att bilda en majoritet och Liberalerna var högst delaktiga i att vi inte kunde styra i minoritet. Vi vill bara påminna om att det var restalliansen som senast höjde skatten i vår kommun och för övrigt tycker vi att man ska hålla sig till sanningen när man skriver sitt insändarsvar. En av oss som undertecknar denna insändare har inte suttit längst tid i kommunstyrelsen, kontrollera gärna fakta innan ni skriver.

Socialdemokraterna
Lena Wallentheim
Joachim Fors

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se