Gruppen-3a-328x120

Starka ord, men svagt kämpat

Starka ord, men svagt kämpat

INSÄNDARE. Kommentar till Hanna Nilssons (SD) och Susanne Lottsfeldts (SD) insändare i Frilagt 6 augusti 2022 angående deras treåriga ”hårda” kamp för rättvisa gällande Peters fortsatta boende i sitt familjehem.

Nilsson (SD) och Lottsfeldt (SD) skriver att de följt ärendet i tre år och försökt lyfta ärendet på alla olika nivåer men inte fått något gehör samt ”att det inte funnits något intresse överhuvudtaget för att lyfta denna fråga politiskt för nytt beslut”.

Som ledamot i omsorgsnämnden för Folkets Väl har jag aldrig blivit kontaktad av SD gällande denna fråga (och har därför inte så mycket fakta i ärendet). Att då från SD’s sida säga att inget intresse funnits för att lyfta frågan för nytt beslut är inte med sanningen överensstämmande.

Hade det funnits något bakom SD:s ord om att de har velat ge Peter och hans familj upprättelse så hade de (speciellt som Lottsfeldt är första vice ordförande i omsorgsnämnden) kunnat gå till handling genom att tala med oss andra samt lämna in ett initiativärende redan för tre år sedan så ärendet kunde utretts i stället för att som nu bli till stora nyhetsrubriker där familjehemmet, Peter och omsorgen hängs ut.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Att nu ca en månad före valet försöka profilera sig och plocka poäng på andras bekostnad tycker jag är lite fult.

Ulrika Widmark Barnekow (FV), ledamot i omsorgsnämnden

Läs också:
Hanna Nilsson & Susanne Lottsfeldt: Tre års kamp för rättvisa – vi kommer inte ge oss!

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se