logga-ligg-tjock

Inget socialt patos i SD:s politik

Inget socialt patos i SD:s politik

INSÄNDARE. Avslutande kommentar och klargörande till Tobias Åberg angående Sverigedemokraternas agerande angående Peters situation.

Jag önskar helhjärtat att allt löser sig till det bästa för Peter och de personer som står honom nära! Jag har aldrig uttryckt någonting som motsäger detta. Min kritik har varit helt riktad mot Sverigedemokraternas agerande, med Hanna Nilsson i spetsen. I insändaren avslutar Nilsson och Lottsfeldt med orden: ”Sverigedemokraterna agerar för de i samhället som inte har en egen röst! Vi är medmänniskor som bryr oss – på riktigt!”. Detta tyder på att syftet med insändaren är att profilera Sverigedemokraterna som ett parti med hög social medkänsla. Detta klingar falskt av faktiskt agerande, eller som skribenterna också uttrycker ”Att tala är silver, att gå till politisk handling är guld”. Sverigedemokraterna politiska handlingar visar på ett parti som är beredda att diskriminera individer beroende på bland annat religion och etnisk tillhörighet. Hanna Nilsson har varit aktiv företrädare för den typen av diskriminerande politik. Den som lyssnade på Jimmie Åkesson den 13 augusti, då han talade i Sölvesborg, vet att det inte finns något socialt patos i Sverigedemokraternas politik. Istället var det i mångt och mycket plagiat av retorik som användes av Donald Trump. En politik som har splittrat en nation och som har skapat en grogrund för hat och våld. 

Både Susanne Lottsfeldt och Hanna Nilsson har en plattform att verka på, genom sina politiska uppdrag, för att skapa förändringar. Det finns inget behov för dem att skapa allmän opinion i ett enskilt ärende, som handläggs och beslutas inom det forum där de själva verkar. Syftet måste således vara ett helt annat. I detta fallet förefaller det tydligt att syftet är ett PR-jippo för att marknadsföra Sverigedemokraterna. Hanna Nilsson och Susanne Lottsfeldt utnyttjar Peter för att vinna politiska sympatier, det är cyniskt. Om förhållandet skulle vara annorlunda kan Hanna Nilsson och Susanne Lottsfeldt förklara det strategiska tänkandet bakom insändaren, hur insändaren skulle förändra kommunens syn på Peters situation.

Stanley Hallström
Partipolitiskt Oberoende

Läs mer:

2022-08-21 Peters sak bör granskas enligt rådande lagstiftning

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se