logga-ligg-tjock

Drönare ska övervaka Hässleholms centrum

Drönare ska övervaka Hässleholms centrum

Efter skjutningarna och sprängningarna i Hässleholm ska polisen nu kameraövervaka delar av centrum med drönare. Beslutet gäller från imorgon, den 31 augusti, till och med den 6 september.

Drönare användes också vid en misstänkt skottlossning på Ljungdala i lördags.

Polisen berättar om det nya greppet på sin hemsida.

– Som ett led i det utredande och brottsförebyggande arbetet efter den senaste tidens skjutningar och sprängningar i Hässleholm har polisen beslutat att använda kameraövervakning med drönare (UAS), meddelas det.

Det område som ska övervakas begränsas av Pilgatan – Viaduktgatan i norr, Österåsgatan i öster, Kristianstadsvägen i söder och Gethornskroken – Vankivavägen i väster.

I lördags kväll gjorde polisen en större insats på Ljungdalaområdet efter larm från Trebackalånggatan om en hög smäll som misstänks ha varit ett skott. Ett område spärrades av och polisen sökte med hjälp av bland annat drönare. Men varken någon skadad, misstänkt eller några tekniska fynd gjordes, enligt polisens hemsida.

De tillfälliga kameror som enligt ett tidigare beslut av polisen är uppsatta på Götagatan och Viaduktgatan sitter kvar.

Polisen har rätt till att bevaka en plats med drönare utan tillstånd om det finns risk för allvarlig brottslighet och syftet med bevakningen är att förebygga, förhindra eller upptäcka brott. Filmmaterialet får användas i utrednings- och lagföringsarbete. Den som hanterar drönare får däremot inte filma in i bostäder eller andra integritetskränkande platser utan enbart på allmänna platser.

Berit Önell

Läs mer:

2022-08-08 Mordförsöket i centrum senaste offensiven i långdragen gängkonflikt

2022-08-18 Polisen: ”De ger sig inte förrän någon dött”

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se