logga-ligg-tjock

Dolores Öhman lämnar över till Arberesha Sabani

Dolores Öhman lämnar över till Arberesha Sabani

Arberesha Sabani är ny gruppledare för Miljöpartiet i Hässleholm.

Dolores Öhman lämnar uppdraget som gruppledare för Miljöpartiet i Hässleholm och Arberesha Sabani tar över. Det meddelar partiavdelningen i ett pressmeddelande på tisdagen.

Arberesha Sabani, 31, utsågs till ny gruppledare vid ett medlemsmöte i torsdags. Hon har suttit i kommunfullmäktige sedan 2018. Sitt första politiska uppdrag i kommunen fick hon 2016 då hon tog plats som ledamot i miljönämnden. Hon har också varit ersättare i barn- och utbildningsnämnden samt ersättare i kultur- och fritidsnämnden och hon har suttit i MP-avdelningens styrelse. Utanför politiken arbetar hon som klasslärare och förstelärare i Höör.

– Det kommer att bli tufft att fylla Dolores skor. Ett jobb som hon har gjort fantastiskt bra. Som vi ser nu kommer vi få ett styre där de blåbruna regerar i Hässleholm. Ett styre som kommer att innebära nedskärningar och utanförskap, säger Arberesha Sabani i pressmeddelandet.

Dolores Öhman lämnar uppdraget som gruppledare.

Hon menar att Miljöpartiet behövs som motvikt.

– Vi kommer att vara en blåslampa som vaktar det allra heligaste och viktigaste; människovärdet, miljön, kulturen och fritiden samt demokratin, säger hon.

Arberesha Sabani är glad över förtroendet från medlemmarna och väljarna. Hon berättar för Frilagt att Dolores Öhman för ett par veckor sedan meddelade att hon ville lämna uppdraget som gruppledare.

– Dolores kommer att vara kvar i partiet och i kommunfullmäktige, men har valt att lämna över gruppledarrollen, säger Arberesha Sabani.

– Hon har alltid varit min mentor, jag har sett upp till henne.

Arberesha Sabani beklagar att hon inte kom in i riksdagen, men nu kan hon istället satsa i Hässleholm.

– Tyvärr kom jag inte in i riksdagen. Det hade varit intressant, men nu kan jag fortsätta med politiken i Hässleholm som jag tycker är lika roligt, säger hon.

Dolores Öhman berättar att hon varit intensivt engagerad i partiet sedan 2011.

– Nu ville jag lämna plats för andra och också växla lite och lägga tid på andra saker i livet, fritid, familj och relationer, förklarar hon.

Hon vill också lägga mer tid på sitt arbete där hon fått en förändrad tjänst. Men hon tycker att kommunfullmäktige går bra att kombinera med annat.

– 15 procent av våra väljare kryssade mig också, så det finns en grupp personer som vill ha mig där, säger hon.

Dolores Öhman blev 2013 ordförande i MP:s avdelning i Hässleholm. Hon har varit gruppledare i två mandatperioder med paus för en tid som regionråd. Hon är jurist med inriktning på miljörätt och arbetar som hållbarhetssamordnare på Hässleholm Miljö.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se