logga-ligg-tjock

Svar till Lina Bengtsson (M): Regler ska inte tolkas godtyckligt

Svar till Lina Bengtsson (M): Regler ska inte tolkas godtyckligt

INSÄNDARE. Det var ett av de mesta ickesvar jag läst tror jag! Min fråga kvarstår till Moderaterna i Hässleholm och framförallt Lina Bengtsson. Är det så att när något inte följer regler eller förordningar i vår kommun som i det aktuella fallet med partistödet så anser Moderaterna att ni har rätten att tolka vad som gäller eller inte? Att som Lina hänvisa till deklarationer är inte det jag som medborgare kan godta som anledning. Antingen följer alla partier de spelregler som gäller fullt ut eller inte!

Vem vet vad det kan gälla nästa gång när något inte är glasklart – kommer Moderaterna även då att sätta sig över övriga partier och bestämma vad som godtyckligt utifrån deras horisont är rimligt eller inte? Nej, tror nog att medborgarna anser att spelregler gäller för alla fullt ut oavsett partitillhörighet annars har vi vad som brukar benämnas som polsk riksdag i Hässleholms kommun. Och det gynnar inte medborgare, företagare eller för den delen demokratin i vår kommun.

Anders Wallentheim
Socialdemokrat

Läs mer:

2022-10-26 Pinsamt av Moderaterna

2022-11-02 Svar till Anders Wallentheim om partistödet

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se