logga-ligg-tjock

Vem kan man lita på?

Vem kan man lita på?

INSÄNDARE. Vem kan man lita på ….. är en relevant fråga att ställa sig med tanke på att elskatten går upp efter årsskiftet. Lite som lök på laxen till redan hårt drabbade hushåll. Detta kan inte skyllas på ukrainakriget utan en lagstiftning som är tagen av våra folkvalda. Men vi får ju en sänkning av drivmedelspriset med 14 öre efter nyår 🤣.

Elskatten är en skatt som skrivs upp med 9 procent med automatik vid årsskiftet enligt indexregler på grund av inflationen. Varför följer inte barnbidraget inflationen? I och för sig är det ingen skatt, dock har barnbidraget legat still under många år.

Julen kommer för många att bli en helg där varje krona vänds mer än en gång och juleljus släcks och säkert glädjestrålarna i många barnaögon.

Marie Hult (L)
Nävlinge

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se