logga-ligg-tjock

Avdelningschef på kommunen slutar – tjänsten kan sparas in

Avdelningschef på kommunen slutar – tjänsten kan sparas in

Ronny Nilsson, avdelningschef för gata och park på tekniska förvaltningen i Hässleholms kommun, har sagt upp sig för att blir arbetschef på Svevia. På grund av sparkraven i kommunens budget kommer nu tjänsten som avdelningschef troligen att dras in.

Tekniska förvaltningens avdelning gata och park har lokaler i den tidigare Mekanikerskolan på Garnisonen. Foto: Berit Önell

Den 28 februari slutar Ronny Nilsson på kommunen. Han börjar i mars på det statligt ägda bolaget Svevia där han blir arbetschef inom division anläggning för Skåne och Blekinge.

Ronny Nilsson har tidigare arbetat både på Vägverket produktion och dess efterföljare Svevia. Efter två chefsjobb på privata företag kom han i januari 2020 till Hässleholms kommun.

59-årige Ronny Nilsson säger att det inte varit tal om att dra in hans tjänst innan det stod klart att han fått annat arbete. Han sökte inte heller jobbet på Svevia utan blev erbjuden det.

– Min ambition var att stanna på kommunen till pensionen, men det har hänt grejer som gjort att jag omprövat det, säger han.

Allt blev inte som han tänkt sig och efter bara tre år väljer han att sluta.

– Det är nog inte min grej att jobba i kommunen. Jag har ju arbetat i det privata i hela mitt liv. Det är lite annorlunda, säger han.

Förvaltningschef Mats Svensson förklarar att det i nuläget inte är aktuellt att söka en efterträdare till Ronny Nilsson.

– Det blir troligen inte så. Vi har rätt mycket tuffa besparingar över oss, säger han.

Istället håller man nu på att se över om det går att fördela tjänstens uppgifter på andra medarbetare.

– Ronny har ju tre enhetschefer under sig. Men det blir såklart ett tapp, säger Mats Svensson.

Ronny Nilssons nuvarande månadslön är 63 000 kronor.

Några andra personalnedskärningar är inte aktuella just nu.

– Nej, men vi tittar på om det kan bli några pensionsavgångar, säger Mats Svensson.

I övrigt försöker tekniska förvaltningen spara på elen, men kommunen har det ganska bra förspänt eftersom 85 procent av elen fortfarande ligger i ett bundet avtal.

Mats Svensson säger att inga gatlyktor kommer att släckas i kommunen.

– Det är något vi ska försöka undvika. Samtidigt ska vi ju arbeta för en grön och trygg miljö, det skulle bli kontraproduktivt att släcka. Istället byter vi till nya led-lampor och det blir en generell besparing, säger han.

Ungefär en femtedel av gatlyktorna är nu utbytta och Mats Svensson tror att hela projektet kommer att ta tre år.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se