torsjö live vers2

Paviljongkort säljs på torget

Paviljongkort säljs på torget

Musikpaviljongens vänner säljer vykorten med foto på paviljongen på torget imorgon, lördag. Namninsamlingen i protest mot flytt eller rivning av paviljongen fortsätter också.

Vykort i A4-format med den upplysta musikpaviljongen kan  köpas på torget imorgon..
Vykort i A4-format med den upplysta musikpaviljongen kan köpas på torget imorgon..

Leif Henningsson, Evert Storm, Peter Alf med flera kommer att vara på plats på torget eller i dess närhet klockan 11-13.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

De har låtit trycka upp 500 kort i A4-format med foto på paviljongen när den var belyst en kväll i januari. Nere i vänstra hörnet finns en liten text: Musikpaviljongen på T4-området i Hässleholm. Uppförd tidigt 1900-tal.

Kortet är alltså inte gjort som ett kampanjmaterial, men initiativtagarna tycker att det visar att paviljongen är värd att bevara på sin nuvarande plats vid stadens norra infart. Korten kostar tio kronor styck.

Kafé Verum och Senioren säljer också korten. Turistbyrån stoppade dem eftersom de ansågs för känsliga i den pågående debatten om byggnation i Officersparken och flytt av paviljongen.

Över 3 000 personer har hittills skrivit under namnlistorna.

Aktionsgruppen har också försökt rädda parken genom att föreslå kommunen att erbjuda byggherren Jakob Karlsson annan mark att bygga sitt femvåningshus på, exempelvis i korsningen Åkaregatan-Kristianstadsvägen. På en del av fastigheten har dock legat en mack och därför är den inte planerad för bostäder utan för småindustri.

Måndagen den 29 februari tar kommunfullmäktige åter upp Sverigedemokraternas motion om att ändra detaljplanen för att stoppa byggnation och bevara parken och paviljongen. I januari blev det återremiss på grund av ”bristfälligt och vilseledande underlag”.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se