torsjö live vers2

Sara Lund på manifestation mot trakasserier

Sara Lund på manifestation mot trakasserier

Fredrik Ekdala är konferencier och Claes Schmidt, mer känd som Sara Lund, och David Kajson finns bland de medverkande vid manifestationen mot sexuella trakasserier i Hässleholm på lördag. Evenemanget flyttas från Stortorget till Hembygdsparken eftersom intresset verkar bli stort.

– Vi är lite förvånade själva att vi fått ihop så bra program, säger initiativtagaren Ingela Hansson.

Programmet för manifestationen mot sexuella trakasserier på lördag är innehållsrikt.
Programmet för manifestationen mot sexuella trakasserier på lördag är innehållsrikt.

Hon har själv varit utsatt för sexuella trakasserier och har dessutom reagerat starkt på den senaste tidens nyhetsrapportering om hur unga kvinnor antastats på offentliga platser.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Nu får det vara nog, tycker Ingela.

Evenemangssidan på Facebook har fått många att sluta upp bakom idén om en manifestation. 523 personer har hittills skrivit att de kommer, 1 300 säger kanske.

– En hel del som inte har Facebook är säkert också intresserade, säger Ingela som kommer att hälsa välkommen till manifestationen.

Hon förklarar att flytten till Hembygdsparken beror både på att projektet blev större än väntat och att det är praktiskt med scenen och kaféet som är öppet.

Hon berättar att hon tyckte att det var fantastiskt att artister som Fredrik Ekdala och Sara Lund ville ställa upp för den goda sakens skull.

Programmet inleds klockan 12 på lördag och avslutas vid 13.30. David Kajson sjunger och spelar gitarr och inspiratören, entreprenören och transvestiten Sara Lund föreläser från scenen i Hembygdsparken.

På programmet står dessutom nattvandrarna Sengångarna i Hässleholm som svarar på frågor om vad de gör och berättar hur fler kan engagera sig. Elisabeth Hansson visar och pratar om självförsvar för kvinnor och personal från Ungdomsmottagningen i Hässleholm berättar om verksamheten.

Arrangörerna kommer att sälja mössor med texten ”Sluta tafsa”. Allt överskott går till den svenska välgörenhetsorganisationen Love Nepal som hjälper barn och ungdomar som utnyttjats som sexslavar i Nepal.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se