Gruppen-3a-328x120

Rekordmånga nomineringar till Årets Hässleholmare

Rekordmånga nomineringar till Årets Hässleholmare

För fjortonde året i rad kommer Årets Hässleholmare att utses. Det sker som vanligt i samband med Hässleholms Galakväll som i år blir den 17 november. Förra året tillföll utmärkelsen företaget Bergendahls.

I år är hela 39 nominerade till Årets Hässleholmare. Alla dock inte på förslag från allmänheten. De namn som kommit in har juryn kompletterat med några tidigare nominerade och med några helt nya namn.

– Vi vill ha ett så stort urval som möjligt, förklarar projektledaren Bjarne Öhrling.

Exakt hur många förslag som kommit in från allmänheten kan Bjarne Öhrling inte uppge just nu. Det är dock betydligt fler än de tre, hittills diarieförda.

– Det är bara de tre som kommit in brevledes som hittills är diarieförda. Vi får in förslag på många andra vägar, bland annat genom kommunens egen Facebook-sida.

Han framhåller att inga namn är hemliga. En komplett lista skickas ut till pressen och samtliga kommer, efter hand, att diarieföras.

De tre förslag som hittills diarieförts innehåller två tidigare nominerade, Paviljonggruppen med Evert Storm i spetsen samt journalisten Berit Önell. Ny för året är Norra Skånes tidigare chefredaktör Lars Joel Eriksson som föreslås med motiveringen att han skriver positivt om kommunen.

Årets 39 nominerade spänner över ett brett spektra, företagare, journalister, idrottare och artister men även evenemang som Tornerspelen på Hovdala. Många av namnen är återkommande från tidigare år, bland annat rikskändisarna Nilla Fischer, Peps Persson, Neneh Cherry och Anders S Nilsson.

Årets Hässleholmare utses av en jury, bestående av kommunala tjänstemän och politiker, och resultatet presenteras alltså på galakvällen den 17 november i Kulturhuset.

Nominerade 2017 är:

Håcan Nilsson, Rune Andersson, Madlén Sjögaardh, Erik Ståhl, Bengt Sonesson, C-G Wilke, Waxiu Shehu, Pingstkyrkans Secondhand, Bjarne Öhrling, Viktor Johansson, Agneta Olsson Enochsson, Nils-Åke Runesson och The Hittills, Gunilla Edvinsson, Cecilia Olbers, Ingela Hansson, Anders S Nilsson, Lars Gunnar Edvard Collin, Jan-Eric Boo, Berit Önell, Paviljonggänget med Evert Storm, Lars Joel Eriksson, Sven Jinert, HIF Klinten, Jörgen Johansson, Hässleholms MK, Peps Persson, Neneh Cherry, Krister Dahl, Jacob Karlsson, Anna Wemlerth, Tomasin Barnekow, Ballingslöv AB, Rikstornerspelen, Hovdala slott, Per-Ola Andersson Sjunkaröd, Mats Williamsson, Anna Axelsson Tykarpsgrottan, Glada Getens Gårdsmejeri.

Gert Jacobsson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se