torsjö live vers2

Välfyllt vårprogram i kulturhuset

Välfyllt vårprogram i kulturhuset

Kulturhusets vårprogram är innehållsrikt. Foto: Lotta Persson

Vårens Kulturhusprogram finns nu ute både i tryckt och digital form. Som vanligt vill det stimulera till kulturella möten och upplevelser. Programansvarig Chatarina Wilgotsson har strävat efter att programmet ska ”innehålla en blandning av olika kulturformer, vara brett, kännas inkluderande och att kulturen ska få vara en viktig och naturlig del av kommunens utveckling och människors vardag”.

Programmet finns både på papper och digitalt.

Inte så förvånande då att det i Blå salongen går att njuta av både soppa och musik fyra måndagar i vår. Evenemangen kallas ”Blå Måndag – konsert & soppa”. Första soppskålen dukas fram den 29 januari.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Kulturhussäsongen inleddes annars redan den 7 januari med en fullsatt nyårskonsert.

Sång och musik har ett stort utrymme i programutbudet, men det varvas fint med inslag som teater, föreläsningar, utställningar, liksom med film och skapande verksamhet. Det går också att snabbt filtrera fram programpunkter med uttalad inriktning på barn och unga. De finns samlade separat och enkelt sökbara på hemsidan.

Lite axplock ur programmet:

Jazzklubbens första kväll den 16 januari lockar med att Sophisticated ladies framför en blandning av standardnummer och egna kompositioner.

Lördagen den 27 januari klockan 11-17 hålls det familjeverkstad i Ateljé Färgaren. Med utgångspunkt i en samtidig pågående utställning av illustratören och barnboksförfattaren Kristina Digman leder Nelly Nilson Nyman den kostnadsfria verkstadens aktiviteter. Kaffe, te och saft bjuds det också på under skapandet.

Torsdagen den 1 mars återuppstår ett av 60-talets stora band i showen Hepstars 50 år+. En möjlighet till nyupptäckt eller ohämmad nostalgi.

Mer nostalgi blir det säkert den 6 mars när Leif Jaensson med hjälp av foton och vykort tar publiken med tillbaka till det gamla och ”gamla-gamla” Hässleholm.

Nordman, Ann Heberlein, Lotta Engberg, Dick Harrysson och Mats Ronander är några av de rikskändisar som finns bokade i olika programpunkter; redo att underhålla och/eller vidga vyerna på den som vill det.

Kanske är det i år dags att göra som programansvarig Chatarina Wilgotsson föreslår?

– Utmana dig själv och gå på ett evenemang som är nytt för dig och som du inte kan något om, manar hon i programbladet.

Blir din utmaning den kostnadsfria föreläsningen Kinesisk ansiktsläsning den 17 februari? Huvudvärksförbundet i Skåne håller föreläsning om bland annat vad ansiktet berättar om dig och de du möter. Kom bara ihåg att föranmäla dig.

Biljett, till de evenemang där sådan krävs, köps antingen i kulturhusets kassa, via nätinköp eller direkt i biljettkassan som öppnar 30 minuter före föreställningsstarten. Garderob finns på övre plan och är avgiftsfri.

Längst bak i vårprogrammet finns som vanligt en snabböversikt över utbudet, liksom en presentation av biblioteken och deras interna programpunkter.

Hässleholm Kulturhus vårprogram 2018 i helhet hittas här.

Lotta Persson

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se