torsjö live vers2

Amerikanare i tusental – Cruising utanför innerstan

Amerikanare i tusental – Cruising utanför innerstan

Tusentals äldre amerikanare visades upp på Hässleholmsgården, närmast en Buick från 1958.

Tusentals amerikanare rullade på lördagen in i Hässleholm för att delta i Power start of summer meet på Hässleholmsgården som är en av Sveriges största bilträffar. Som vanligt avslutas dagen med cruising, men i år undviker arrangörerna innerstan på grund av att centrumombyggnaden gjort den svårframkomlig. Sträckningen går istället i en slinga runt centrum.

Glänsande vrålåk med stor variation på årsmodeller och märken trängdes på utställningsområdet redan från klockan åtta på morgonen. En och annan raggarbil fanns också på plats liksom en del lite modernare bilar.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Solen gassade över bilar och människor.

Under eftermiddagen samlades åskådarna i solgasset längs gatorna med stolar och fika för att få bra utsikt över cruisingen.

För första gången går sträckningen inte genom de mest centrala delarna av staden. Arrangörerna, American car club i samarbete med lokala Eagles car club, gjorde upp en ny sträckning i samråd med kommunen och polisen. Anledningen är att Järnvägsgatan och flera andra gator, som tidigare ingått, antingen blivit enkelriktade eller inte tillåter biltrafik.

Många av deltagarna i Power meet passade på att svalka sig med en tur till Björkviken.

Den aktuella cruisingvägen är Vankivavägen-Viaduktgatan-Röingegatan- Norra Kringelvägen-Kristianstadsvägen.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se