logga-ligg-tjock

Stoppa salafisternas utbredning!

Stoppa salafisternas utbredning!

INSÄNDARE. Förra veckan släppte Försvarshögskolan en rapport, där man slog fast hur salafism och salafistisk jihadism breder ut sig i Sverige. Detta har i praktiken skett med olika regeringars goda minne.1975 tog en enig riksdag ett beslut som skulle få förödande konsekvenser för Sverige: vårt land skulle bli mångkulturellt. Invandrare gavs all rätt att utveckla den egna identiteten och odla den egna kulturen − utan besvärande inblandning från varken myndigheter eller andra och de svenska skattebetalarna har sedan dess finansierat en stor del av detta ”utvecklingsarbete”. Detta olyckliga beslut lade grunden till en beröringsskräck av sällan skådat slag − det minsta lilla ifrågasättande av invandrare utlöste ramaskrin från inte minst politiskt och kulturellt håll. Så när vi Sverigedemokrater tidigt varnade för vilka faror som, på grund av en huvudlös invandringspolitik, lurade i dessa ofta stängda miljöer blev vi givetvis föremål för kraftiga fördömanden och stämplades som främlingsfientliga och islamofober. Detta har dock inte fått oss Sverigedemokrater att ge vika!

Under årens lopp har flera gånger avslöjats vad som sker i de enklaver som, med svensk blåögdhets välsignelse, har etablerats och expanderat, där drivande krafter har tillåtits att i all sköns ro flytta fram sina positioner och moralpoliser kan härja fritt.

Vi Sverigedemokrater har länge stått ensamma i vår kritik av en ansvarslös och okontrollerad invandring, men nu visar forskare från Försvarshögskolan i en färsk rapport, att vi hela tiden har haft rätt. Salafisterna, fundamentalistiska muslimer, har vuxit i starka och utgör ett reellt hot mot demokratin och svenska värderingar. Helt vanliga muslimer hotas till omvändelse, fanatiska predikanter uppmanar till hat mot judar och homosexuella, kvinnor bevakas och barn får inte leka med barn av annan trosuppfattning. Sett ut salafisternas perspektiv är arbetet fruktbart: relativt många ”svenskar” har anslutit sig till islamistiska grupper utomlands och på mindre än ett decennium har terrorister två gånger slagit till i Stockholm.

Samtidigt står samhället handfallet. Både skola och socialtjänst är oförstående och eftersom salafisterna inte bedriver brottslig verksamhet, kan brottsbekämpande myndigheter inte ingripa.

Givetvis måste en lagändring till och salafisternas aktiviteter kriminaliseras med hårda straff som följd. De som förstör vårt land och stöder terrorism och kvinnoförtryck skall omedelbart utvisas. Tiden då undfallenhet och flathet fått råda måste vara slut, nu måste vi se till att städa upp i extremismträsket. Rösta bort de krafter som gett salafisterna fäste i landet, rösta fram politiker med ryggrad som vågar ta itu med problemet!

 

Patrik Jönsson, Regionråd

Sverigedemokraterna

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se