torsjö live

Replik på Douglas Roths insändare

Replik på Douglas Roths insändare

INSÄNDARE. Douglas Roth uppmanar väljarna att rösta på dem istället för S, eftersom de ville att paviljongen skulle stå kvar. Min fundering är hur den politiken går ihop moderaternas politik på riksplanet, där man vill ta bort detaljplanekravet. Det innebär att en stor del av den demokratiska processen i stadsplaneringen skulle försvinna, och en byggnation kan göras på byggherrens egna villkor. I fallet paviljongen, och framtiden liknande projekt, kan medborgarna alltså inte ha synpunkter på placering och utformning och inte heller finns det beslut som går att överklaga.

Vore intressant att höra hur Douglas ser på detta. Säkert många av oss väljare som är intresserade att höra svaret.

Peter Groth
Oberoende grön

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se