Gruppen-3a-328x120

Torsjö Live Årets Hässleholmare

Torsjö Live Årets Hässleholmare

Mats Gunnarsson och Jonas Johansson insåg att ett gammalt grustag i Västra Torsjö var en perfekt plats för en musikfest. Tillsammans med sina familjer har de sedan 2014 förverkligat sin dröm. Foto: André Gunnarsson

Torsjö Live, Västra Torups egen musikfestival, tilldelas utmärkelsen Årets Hässleholmare. Det offentliggjordes under fredagens stora galakväll i Hässleholm kulturhus.

– Det känns väldigt häftigt att komma med bland alla andra trevliga personer som fått priset. Det säger Jonas Johansson som drog igång Torsjö Live 2014, tillsammans med sin svåger Mats Gunnarsson, som han delar ett stort musikintresse med.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Kom utnämningen som en överraskning?

– Absolut. Det här hade vi inte riktigt väntat oss, fortsätter Jonas, men det är roligt att få uppskattning när man vill göra något för Hässleholm.

De båda festivalgeneralerna är i full färd med att planera nästa års upplaga av Torsjö live. Under fredagen avslöjade de att Dan Hylander och Raj Montana band är bokade. Dessutom kommer Sister Sledge, som inte minst är kända för sin stora hit, ”We are family”.

Torsjö Live har lockat både publik och stora artister. Foto: Lotta Persson

Mats Gunnarsson har i tidigare samtal med Frilagt sagt att hans stora dröm är att kunna locka Stevie Wonder till Torsjö live. Är det klart med den bokningen?

– Nej, säger Jonas – som också har Stevie Wonder som favorit – men vi jobbar på det…

Personligen skulle han också vilja höra Jamiroquai på Torsjö.

– En mera smal, men väldigt bra artist. Jag hade möjlighet att se och höra dem i Danmark i fjol.

Årets Hässleholmare ”går till en person eller verksamhet som har bidragit till att Hässleholms kommun har fått positiv uppmärksamhet i omvärlden eller som genom sitt engagemang för Hässleholms utveckling har blivit en inspiratör eller förebild.”

Projektledare för Årets Hässleholmare har Bjarne Öhrling varit. Han fick själv mottaga priset 2006.

Motiveringen till utnämningen av Torsjö Live lyder: ” Moderskeppet lämnades för en stund, även om det egentligen var omöjligt och utanför boxen. Tillsammans såg de en dröm födas, en fjäril flyga, får beta, en myra streta och humlor dansa på en äng. Kunde klanens ord flyga över jord till var människas bord? De behövde låga, rytmik, estetik och logistik – och kamp med vädergudarnas dramatik. Här skulle inspiration, transpiration och sommarnattens leende blomma ut i en magisk plats med ljuv musik för örats erotik.”

Galakvällens konferencier var John Houdi. Han svarade också för underhållningen med hjälp av husbandet, Poplabbet och de bägge sångerskorna Nina Söderquist och Frida Green.

Övriga pristagare och stipendiater:

Årets företagare: GermanSolar Sweden AB

Kulturpristagare: Jörgen Johansson.

Kulturstipendiat: Marcus Enochsson

Miljöpriset: Matilda Ehnberg och Linda Arvidsson, Hässleholm miljö AB.

Två miljöstipendier: Hässleholms ridklubb och Linnea Lindau.

Årets ledarstipendiat: Arne ”Oskar” Jönsson, Vankiva IF.

Årets affärsidé: Servitören UF.

Årets innovationspris: Tyringekonsult AB.

Årets nyföretagare: Extraförrådet i Hässleholm AB.

Hässleholms Hantverks och Industriförenings stipendium: Albert Göransson, Jacobsskolan, Bygg och anläggningsprogram.

Årets Hesslecity-företag: Hotell Statt.

Galakvällen arrangeras av Hässleholms kommun, Hässleholms företagsgrupp, HessleCity, Företagarna, Hässleholms hantverks- och industriförening och Nyföretagarcentrum i Hässleholm.

Urban Önell

Dire Straits Experience var ett av banden som spelade på Torsjö Live i somras. Foto: Urban Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se