torsjö live

Du kan hjälpa Frilagt att granska

Du kan hjälpa Frilagt att granska

Frilagt, Gruppen för oberoende press och Studiefrämjandet inbjuder nu till en ny studiecirkel i medborgarjournalistik.

Frilagt behöver fler medarbetare som kan hjälpa till att granska och avslöja missförhållanden i samhället. Tidningen erbjuder under våren tillsammans med Gruppen för oberoende press och Studiefrämjandet en ny studiecirkel i medborgarjournalistik. Den riktar sig till dig som vill lära dig grunderna i seriös journalistik och ger möjlighet till att, under handledning, medverka i Frilagt.

Målsättningen är att deltagarna i studiecirkeln i teori och praktik ska lära sig att hitta nyheter, ta fram fakta, vara källkritiska, respektera de pressetiska reglerna och under handledning skriva enkla artiklar, fotografera och filma. Tillsammans kan vi också göra bredare granskningar.

Frilagts fokus är lokala nyheter och granskningar, men det finns även visst utrymme för lättsammare artiklar, kulturmaterial, krönikor, insändare med mera.

Studiecirkelledare är undertecknad med hjälp av Gert Jacobsson och Urban Önell.

Kursen är öppen för både nya deltagare och för dem som redan gått någon av våra tidigare studiecirklar. Träffar planeras cirka en gång i månaden plus en lördag. Kursstart är onsdagen den 13 februari.

Anmälan helst senast den 11 februari per mejl till undertecknad.

Berit Önell
berit@frilagt.se

 

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se