torsjö live

Ny räddningschef klar

Ny räddningschef klar

Emma Nordwall. Foto: Privat

Emma Nordwall blir ny räddningschef i Hässleholm från och med den 1 september. Tidigare säkerhetschefen Anders Nählstedt hade lovat att stanna som tillförordnad räddningschef som längst till den 30 juni, men förlänger nu avtalet tills efterträdaren är på plats.

I samband med omorganisationen av förvaltningarna vid årsskiftet lades räddningstjänsten under kommunledningskontoret. Dåvarande förvaltningschefen Daniel Sirensjö valde då att säga upp sig istället för att bli avdelningschef för räddningstjänsten.

Emma Nordwall har varit biträdande förbundsdirektör på Räddningstjänsten i Skåne nordväst.

– Vi är mycket nöjda med att ha rekryterat Emma Nordwall till Hässleholms kommun. Med utbildning som både brandingenjör och civilingenjör inom riskhantering tillsammans med erfarenhet från bland annat sommarens skogsbränder har Emma helt rätt kompetens för att kunna leda räddningstjänsten framåt, säger kommundirektör Bengt-Arne Persson i ett pressmeddelande.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se