Gruppen-3a-328x120

EU kommer att påverka dig

EU kommer att påverka dig

Jag vet att det känns långt bort det som händer i Europaparlamentet. Jag förstår precis, för jag tänkte lika dant förut. Det känns som att det inte rör oss, att det som händer där inte påverkar oss i Sverige. Men det är inte sant.

Runt 70 procent av de lagar som styr Sverige beslutas det om i Europaparlamentet. Därför att det viktigt att vi gör vad vi kan för att påverka att de beslut och de lagar som röstas genom där, är de som vi vill ha här. För om inte vi gör vad vi kan, så kommer någon annan att göra det åt oss.

Den 26 maj är det val. Då röstar vi på de vi vill ska trycka på voteringsknapparna för de beslut som tas i Europaparlamentet. Det är ett viktigt val. För vilket Europa vill vi bo i? Vilka frågor är viktiga för oss?

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Det är inga enkla frågor att svara på bara sådär och om det blir för övermäktigt att sätta sig in i vad olika partier och olika kandidater vill, är mitt tips att hitta en ideologi som står dig nära och utifrån det hitta det parti som känns bäst för dig. Är det arbetsrätten som är viktigast för dig? Eller miljön? Kanske hur Europa och EU´s medlemsländer hanterar invandring?

I alla dessa frågor är de flesta partier tydliga med vad de vill. Kolla hur de har röstat i frågorna tidigare, känn efter och framförallt gå och rösta.

Det är allas vår rätt och skyldighet att rösta. Det fina med demokratin är att allas röst är lika mycket värd. Jag har en och du har en, varken mer eller mindre. Så utnyttja din röst, för om du inte röstar så får Sverige mindre att säga till om i de beslut som tas där nere.

Jag vet att det alltid sägs att det är ett viktigt val och så är det, alla val är viktiga. Men med tanke på hur den politiska situationen ser ut så är det ännu viktigare att rösta nu. Varje röst spelar roll. Varje röst gör skillnad.

Jag kommer att rösta. Jag kommer att rösta för ett medmänskligt Europa och för en politik som gynnar vanligt folk. Jag kommer att rösta för en politik som vill ta tillbaka kontrollen över arbetsmarknaden och som sätter arbetaren först!

EU kommer att påverka dig, hur kommer du att påverka EU?

Meta Jarl, fackligt aktiv Socialdemokrat

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se