Gruppen-3a-328x120

Stoppa nedskärningarna i skolan i Hässleholm!

Stoppa nedskärningarna i skolan i Hässleholm!

INSÄNDARE. Politiker som sparar på skolan kommer i historiens ljus inte att ses som framgångsrika. Men den sista tiden har rapporterna duggat tätt om kommuner som gör besparingar på skolan genom att t.ex. inte ge den tilldelning verksamheterna behöver. Detta trots att de politiska partierna i valrörelsen för mindre än ett halvår sedan skickade ut ett helt annat budskap till väljarna.

Under valrörelsen saknades inte superlativen om hur viktigt det är att satsa på skolan. Men det budskapet är lika sant idag som det var då. Därför har lärare på många platser i landet genomfört manifestationer den här våren. Vi protesterar mot nedskärningarna. Ska vi ha en skola med god kvalitet så är det här inte hållbart.

Det är förödande att ett stort antal kommuner, precis som Hässleholm, nu väljer att spara på skolan och att så många politiker glömt vad de lovat. Vi vet att kommunernas ekonomiska läge försämrats, men skolan måste vara det sista som blir utsatt för besparingar – inte det första. Även våra rikspolitiker måste ta sitt ansvar. De kan inte smita undan. Staten måste hjälpa till att investera i en bra skola för barn och elever. Vi lägger inte hela ansvaret på kommunpolitikerna.

För vi vet ju alla att en bra skola är nyckeln till framtiden för alla unga individer som växer upp och en förutsättning för deras förmåga att bidra till samhället i framtiden. Vi vet att det samhället investerar i utbildning ger mångdubbelt tillbaka.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Vi lärare vet hur oerhört mycket en bra utbildning betyder för barn och elevers framtida liv. Varje dag i skola och förskola byggs det framtida samhället – så när vi tillsammans säger ifrån så är det läge för kloka politiker att lyssna.

Nu säger vi med enad röst att nedskärningarna på skolan måste upphöra. Att vi behöver modiga, framsynta och kraftfulla politiker som vågar sätta skolan först. Att investera i skolan och ett attraktivt läraryrke – det vet vi – är att framtidssäkra Hässleholm och resten av Sverige!

Lärarförbundet i Hässleholm
/Styrelsen

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se