Gruppen-3a-328x120

Återbruk bygger årets Finjarevy

Återbruk bygger årets Finjarevy

Det här är det glada gänget som övar inför årets Finjarevy. Bakre raden från vänster: Ellen Alm. Linda Nilsson, Izabelle Jönsson och Andreas Wahlgren. Främre raden: Inger Olsson, Mats F Nordgren, Pelle Alm och Jenny Jönsson. Två musiker fattas på bilden: Martin Birgersson och Calle Littke.

Nu övas det för fullt inför årets revy i Finja. När alla repliker, allt skådespeleri och sångnumren sitter där de ska, är det dags för tre föreställningar i bygdegården. Närmare bestämt den 22 och 23 november.

Det är i idrottsföreningens klubbstuga som det laddas för många glada skratt. Ett gäng entusiaster förbereder revyn där ingen går säker. Det går att skoja om det mesta i tillvaron, inklusive makthavare, även om fokus inte i första hand ligger på satir.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Kalla det samhällskomik, säger Pelle Alm, en av amatörskådisarna.

Årets upplaga har fått namnet: Best of – återvunnet och återfunnet. Att det blev så beror till viss del på att Stefan Fridlund, revyns manusförfattare sedan starten valt att ta semester i år.

Återbruk ligger samtidigt i tiden, så varför inte ta fasta på det? Det finns en hel del som kan vara värt att återanvända från åren som gått. Material att välja på finns det gott om. Finjarevyn bjöd nämligen på sin första föreställning redan 1989. En del har givetvis fått genomgå revidering och utökats med nytt.

– Det har väl egentligen inte hänt så mycket, hävdar revymakarna. Samma saker är aktuella i samhället som då, politikerna har inte hunnit längre. Vi ser det som en parodi som fortsätter.

Andreas Wahlgren och Pelle Alm tillhör flygplanets besättning. Här planerar de bus – på passagerarnas bekostnad.

Att Finjarevyn kommer att leva vidare verkar det inte vara någon som tvivlar på. Inger Olsson, som varit med många gånger, gläds åt att några ur en ny generation gör debut på scenen i år. Här i Finja kan man börja som påkläderska – och kanske sluta som primadonna?

Biljetterna släpps i början av november. Närmare information om var och hur man köper biljetter kommer att ges på Finjarevyns Facebooksida. Överskottet från föreställningarna tillfaller Finja Idrottsförening.

Text och foto: Urban Önell

Föreståndaren på äldreboendet gör sitt bästa för att styra sina personal och sina vårdtagare med fast hand. Men vad kommer att hända när hon vänder ryggen till? I bild syns Izabelle Jönsson, Jenny Jönsson och Linda Nilsson.
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se