torsjö live vers2

Svar till Mikael Andersson: Varken faktafel eller Sosse-propaganda

Svar till Mikael Andersson: Varken faktafel eller Sosse-propaganda

INSÄNDARE. Det är med sorg som jag läser att ni Mikael vill avsluta vår debatt, en runda av verbala smockor och roande läsning. Ni säger att det är på grund av alla faktafel som jag beskriver. Och roande nog, att det skulle vara Sosse-propaganda. Låt oss gå igenom det hela en gång till.

Halalslakt och hur man utövar det går att läsa på Jordbruksverkets hemsida och det skiljer sig endast på två punkter, välsignelsen och riktningen mot Mecka, från vanlig slakt av nötkreatur och fågel här i Sverige. Fakta.

#meetoo-rörelsen och det hat som de fått utstå, från medborgare och politiker från SD i detta land, går att läsa om man bara lyft ögonen från alternativmedia. Fakta.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Religionsfriheten och värnandet av Svensk kultur som ni i SD vurmar om går att läsa om i ert eget partiprogram. Och det faktum att ni verkar för att all skolavslutning ska ske i kyrka går att läsa om i flera intervjuer av SD-politiker. Fakta.

Prideflaggan ska inte få hissas i bland annat Sölvesborg, det är något som SD driver. Om inget annat så prata med SD’s ledning där så kanske ni kommer att få en annan bild av verkligheten. Fakta.

Inget parti i Sverige har hindrat att Svenska flaggan ska få hissas i offentliga sammanhang. Fakta.

Och alla punkter som jag räknade upp i mitt tidigare inlägg om SD och vad de vill driva går att ta reda på genom att läsa tidningsartiklar, intervjuer av representanter för detta parti, och framförallt deras egna partiprogram. Fakta.

En parentes: Ni kanske skulle ta och läsa lite mer om ert parti för ni verkar vara väldigt okunnig om vad SD vill. Det tog mig en kväll att ta reda på, jag tror nog ni har tid med det också.

Det enda jag kan säga som jag inte hade helt koll på är tiggarnas situation när det kommer till kriminella ligor. Där fick ni mig! Men åter igen, lägg gärna fram bevis för att just tiggarna i Hässleholm drivs av dessa ligor så lovar jag att hålla truten. I alla fall när det handlar om just tiggare. Men jag vidhåller fortfarande, att förbjuda tiggeri löser inte deras situation. Lika lite som att förbjuda slöja löser dessa kvinnors situation av förtryck, som ni och SD värnar så hett om.

Men jag är i och för sig inte förvånad att ni avslutar denna debatt med att påstå att jag far med osanning. Jimmy Åkesson gjorde det också förra veckan på Expressen där han i sin iver att vara statsmannamässig slängde ur sig det ena och det andra om Sossarnas ekonomiske talesperson. Han dementerade allt. Utom det viktigaste. Att kommunerna med honom i styret kommer att förlora över 2 miljarder ur kassan. Undrar varför?

Det ni och Jimmy gör är att rikta fokus från er själva och den politik ni värnar om; kalla alla lögnare utan att presentera ett uns av motargument eller fakta. Klassisk SD-manöver.

Även om vi är överens om att kriminaliteten i Sverige är något som det måste göras något åt, ligor, skattebrott, våldtäkter, tafsande politiker och så vidare, så är jag i alla fall av åsikten att ska vi ha ett fungerande samhälle så är devisen; ”du är oskyldig tills bevisats motsatsen” – den enskilt viktigaste rättsliga punkt att sträva emot. Allt annat är fascism.

Ulf Nilsson

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se