torsjö live

Ryggradslöst av SD

Ryggradslöst av SD

INSÄNDARE. På fullmäktige den 25 november var ett av ärendena den kommunala skattesatsen för 2020. Fyra olika alternativ till skattesats fanns att välja på efter förslag från de politiska partierna. Huvudförslaget från restalliansen (Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna) var en skattehöjning med 24 öre. Sverigedemokraternas kommunalråd Hanna Nilsson intog talarstolen och höll ett brandtal om hur hon och hennes parti absolut inte ville höja skatten. Hon yrkade därmed på oförändrad skattesats. När ärendet gick till votering och de 24 örena ställdes mot Hanna Nilssons yrkande om oförändrad skatt tänkte nog de flesta att Sverigedemokraterna skulle rösta på sitt eget förslag. Men i Hässleholmspolitiken är det inte längre något som förvånar.

För döm om förvåningen när Sverigedemokraterna avstod från att rösta på sitt eget yrkande. Något som fick till följd att skatten höjs i motsats till vad Sverigedemokraterna ville trots att de om de röstat på sitt eget förslag kunnat stoppa en skattehöjning. Det får faktiskt betecknas som häpnadsväckande ryggradslöst att stenhårt propagera mot en skattehöjning och sedan aktivt medverka till att skatten höjs. Det imponerar sannerligen inte. Frågorna som uppstår är om Sverigedemokraterna verkligen är mogna att vara med och styra i Hässleholms kommun och om deras väljare vill att de ska lägga sig platt när det kommer till kritan?

Johan Hammarqvist, Finja
Arne Persson, Hässleholm

Fullmäktigeledamöter för Centerpartiet 

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se