Gruppen-3a-328x120

Svar på ”Inga belägg för ökning av extremväder”

Svar på ”Inga belägg för ökning av extremväder”

INSÄNDARE. I Ernst Herslows inlägg “Inga belägg för ökning av extremväder” kan man höra följande, citat: “Väderrelaterade naturkatastrofer har minskat i antal under hela 2000-talet (Klimatupplysningen.se 20190418). Kostnaden för väderrelaterade skador har sjunkit sedan 1990-talet (R. Pielke). IPCC skriver: ingen trend vare sig uppåt eller neråt för översvämningar, tornados och torka.

Är man fortfarande tveksam kan nedanstående sammanfattning av 25 vetenskapliga rapporter vara till hjälp (notrickszone.com 20160908):”

Säger IPCC verkligen så? Låt oss titta på rapporten:

Citat från IPCC-rapport 2019:
A.2 Since the pre-industrial period, the land surface air temperature has risen nearly twice as much as the global average temperature (high confidence). Climate change, including increases in frequency and intensity of extremes, has adversely impacted food security and terrestrial ecosystems as well as contributed to desertification and land degradation in many regions (high confidence). {2.2, 3.2, 4.2, 4.3, 4.4, 5.1, 5.2, Executive Summary Chapter 7, 7.2}”

A.2.2Warming has resulted in an increased frequency, intensity and duration of heat-related events, including heatwaves 14 in most land regions (high confidence). Frequency and intensity of droughts has increased in some regions (including the Mediterranean, west Asia, many parts of South America, much of Africa, and north-eastern Asia) (medium confidence) and there has been an increase in the intensity of heavy precipitation events at a global scale (medium confidence). {2.2.5, 4.2.3, 5.2}”

I en rapport från World Meterological Organisation från december 2019 står det, citat:
One of the main impacts of climate change is more erratic rainfall patterns. This poses a threat to crop yields and, combined with population increase, will mean considerable food security challenges for vulnerable countries in the future,

De skriver vidare, citat:
Two major heatwaves occurred in Europe in late June and late July. In France, a national record of 46.0°C (1.9°C above the previous record) was set on 28 June. National records were also set in Germany (42.6°C), the Netherlands (40.7°C), Belgium (41.8°C), Luxembourg (40.8°C) and the United Kingdom (38.7°C), with the heat also extending into the Nordic countries, where Helsinki had its highest temperature on record (33.2°C on 28 July).”

Detta är bara några observationer från några organisationer som tar hjälp av meteorologer och vetenskapsmän/kvinnor världen över som visar hur vårt väder har förändrats.

Men nu till min poäng: I ditt citat säger du att IPCC säger en annan historia. Märkligt. Konstigt att du inte har hänvisat till IPCC´s citat med en länk? Du har ju varit så duktig med att hänvisa till de andra citaten med länkar, men inte till IPCC´s. Varför det?

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Enkelt. Det är en väl beprövad taktik från er klimatförnekare att blanda era halvsanningar med trams så att det ska se ut som att ni har alla fötterna på jorden. Eftersom länkar från betalda klimatförnekare ger sken av att ni verkligen har läst på. En väl beprövad taktik men som nu faller kort. Jag har haft julledigheten på mig att läsa och det du säger är falskt. Och din poäng att varmare klimat ger stabilare väder är ju så galen att man kan undra om du verkligen varit utanför ditt hus under hela 2000-talet. Eller ens 1900-talet.

Sedan en sista sak. Som medborgare i Hässleholms kommun så kan man tycka att politiker i allmänhet ska diskutera med respekt och med konkreta argument när man pratar med folket på gatan, oavsett om man är journalist eller knegare. Ditt inlägg i denna fantastiska tidning där du brölar “Fake News” till en journalist på NSk, visar med all tydlighet att du borde koncentrera dig mer på det politiska arbetet än att sprida en massa strunt. Vi har en mängd utmaningar i kommunen de kommande åren och det sista vi behöver är desillusionerade politiker som inte kan läsa.

Ulf Nilsson

Länkar till riktig fakta:

https://www.ipcc.ch/srccl/chapter/summary-for-policymakers/
https://public.wmo.int/en/media/press-release/2019-concludes-decade-of-exceptional-global-heat-and-high-impact-weather
https://www.pnas.org/content/116/19/9239
https://blogs.scientificamerican.com/observations/a-scary-year-for-climate-change/
https://www.sciencefocus.com/news/climate-change-extreme-weather-events-could-occur-every-year-by-2050/
https://www.dw.com/en/ipcc-report-the-world-gets-hungrier-but-the-land-is-exhausted-from-us-and-from-climate-change/a-49783271
https://www.csis.org/analysis/un-climate-change-report-transform-global-food-systems-or-trigger-crisis
https://news.un.org/en/story/2019/09/1047392
http://www.lse.ac.uk/GranthamInstitute/news/climate-change-deniers-trying-to-fool-the-public-again-about-extreme-weather/
https://www.sciencealert.com/how-2019-became-the-year-when-the-world-woke-up-to-the-climate-emergency

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se