torsjö live

Opolitisk media och bildning

Opolitisk media och bildning

INSÄNDARE. Ett gäng socialdemokrater av olika kaliber gör i en gemensam insändare gällande att Sverigedemokraterna utgör ett hot mot det fria ordet och bildningen. Med detta som grund försöker man avskräcka M och KD från att samarbeta med oss, och låta sakernas tillstånd bero. Detta är helt naturligt då det finns band mellan S och ABF, samt LO. Socialdemokraterna ser hur deras politik tappar i popularitet och styrka bland sina väljargrupper och är rädda för att helt tappa greppet.

Sverigedemokraterna menar att det är helt förkastligt med skattefinansierade studieförbund som stöder politiska partier och motarbetar oliktänkande. För bara några veckor sedan fick vi ett lokalt exempel på detta då ABF Skåne valde att avstå hyra Folkets Park i Knislinge med motiveringen att SD ibland hyrde lokalen.

Händelser som ovanstående plus andra bevis på starka kopplingar till Socialdemokraterna gör naturligtvis att alla vi som inte stöder vänsterpartierna vill ha en förändring som motiverar skatteinbetalning. Vi vill se politiskt neutrala bildningsförbund som är öppna för alla och inte diskriminerar någon åsikt. Detta motiveras också av det faktum att S är försvagat bland LO-medlemmar och inte längre dominerar åsiktsbilden på våra arbetsplatser. Vi hoppas att M, KD samt andra som värnar politisk åsiktsfrihet gör gemensam sak med oss i SD och hjälper till att bryta upp den röda dominansen inom kultursverige. Detta till förmån för en nyanserad och demokratisk kultur värdig vårt land.

Johan Peltonen (SD)
Marina Hallgren (SD)

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se