torsjö live

Blodfläckar i parken kom från skärskador

Blodfläckar i parken kom från skärskador

De blodfläckar som polisen undersökte i Hembygdsparken i Hässleholm på lördagseftermiddagen kom från en person som fått sjukhusvård på grund av skärskador. Polisen har nu upprättat en anmälan om grov misshandel och skadegörelse, men offret har ännu inte hörts.

– Vi misstänkter brott, men personen kan ha skadats på annat sätt, säger Olof Göransson vid Hässleholmspolisen.

Poliser topsade blodfläckar i Hembygdsparken i lördags. Nu står det klart att det kom från en person som fått sjukhusvård för skärskador.

Som Frilagt berättade på lördagskvällen tog polisen DNA-prov på blodet, men visste då inte alls vad som hänt. Nu står det klart att det kommer från personen med skärskador.

– Vi har ett utredningsläge där det finns en person som vi tror har blivit misshandlad, säger Olof Göransson.

Skadegörelsen gäller en glasruta i en trappuppgång i närheten av Hembygdsparken. Skadorna ska ha uppstått på fredagskvällen. Var den eventuella brottsplatsen finns är inte klarlagt och inte heller hur allvarligt skadad personen är, mer än att det inte är livshotande.

– Hälsoläget kan jag inte säga något om. Men personen är eller har varit på sjukhus och behövt vård, säger Olof Göransson.

Han tror att personen trots sina skador är hörbar och förklarar att vederbörande ska höras, men kan inte säga när. Utan ett målsägandeförhör har polisen svårt att komma vidare i utredningen och spåra en misstänkt gärningsmän.

– Vi vill gärna ha in flera vittnesuppgifter. Det här är fortfarande rätt oklart, säger Olof Göransson.

Berit Önell

Uppdatering 2020-06-14:

Inget brott

Det var inget brott bakom skärskadorna som orsakade blodfläckarna i Hembygdsparken. Det har polisen nu kommit fram till och därför är förundersökningen nedlagd.

– Det saknas numera anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal har förövats, skriver polisen som förklaring.

Magnus Vendler vid Hässleholmspolisen förklarar att förundersökningen inleddes för att polisen skulle kunna ta reda på vad som hänt. Inledningsvis fanns inte tillräckligt med information, men nu anses utredningen ha bringat tillräcklig klarhet i fallet. Magnus Vendler kan dock inte utläsa vad som faktiskt hänt, enbart att det inte längre är ett ärende för polisen. Förundersökningsledaren har gått på semester.

Berit Önell

Läs mer:

2020-06-13 Polisen undersökte blodfläckar i Hembygdsparken

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se