Gruppen-3a-328x120

Första maj utan demonstration för andra gången

Första maj utan demonstration för andra gången

INSÄNDARE. För andra gången ställs 1:a Maj in pga Coronapandemin, för andra gången kan vi inte gå ut och demonstrera och manifestera för arbetarnas rättigheter. Trots detta ekar arbetarrörelsens mantra tydligare än någonsin, ”vi sörjer inte vi organiserar oss”

Förra året uppmärksammades 1:a Maj digitalt med bland annat föreläsningar och tal från partiordföranden. I år blir det ett liknande scenario där vi alla uppmärksammar vikten av jämlikhet, jämställdhet samt fortsatt aktiv grön politik, bland annat kommer den nytillträdde partiordföranden Nooshi Dadgostar hålla sitt första 1:a Maj tal. ”Vi sörjer inte, vi omorganiserar oss”

Vi kunde nog aldrig i vår värsta mardröm föreställa oss den ofantliga sorg och livsomvälvande effekt en pandemi kunde få för vårt samhälle. Vi togs på sängen när vi redan i januari och februari började höra om Wuhan och ett konstigt virus som vi endast kunde associera till en öl. Med statligt bidrag lyckades kommunen hantera läget väl rent ekonomiskt men problemet med pandemier är att de blottar samhälleliga brister och tillkortakommanden. Nu om någon gång behövs en stark offentlig sektor där vi inte längre behöver lita på privata aktörers lager, vår beredskap måste bli bättre. Dessutom har vår ”Covid-19 mur” i sjukvården och äldrevården visat stora hål och fuskbyggen med bland annat personalbyte var och annan vecka. Nu behövs arbetsrätt, anställningsskydd samt tryggare tillvaro för arbetande i hemtjänsten, våra äldre och andra utsatta. ”Vi sörjer inte, vi mobiliserar oss”

Vi vill såklart rikta ett stort tack och en enorm eloge till våra fantastiska soldater i ”Covid-19 fronten”. Med både sjuksköterskor, läkare, undersköterskor samt alla som offrat sina egna ”normala” privatliv i syfte att hjälpa de i riskgrupp har vi bildat en enad solidarisk front. ”Vi sörjer inte, vi slåss fortfarande för alla människors lika värde”.

Alfred Johansson
//Styrelseledamot i Vänsterpartiet Hässleholm

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se