Gruppen-3a-328x120

Social fobi bör uppmärksammas

Social fobi bör uppmärksammas

INSÄNDARE. Olika former av psykiska besvär uppmärksammas i våra massmedia och det är bra. En typ av besvär som uppmärksammas mera sällan är social fobi. Visserligen hör vi ibland om kändisar och influencers som framträder och säger att de lider av social fobi.

Denna åkomma finns dock hos 10 – 15 procent av den vuxna befolkningen i Sverige. Social fobí kan yttra sig på flera sätt. Det kan handla om rädsla för att vara med där många människor samlas, svårigheter vid muntlig framställning och rädsla för att väcka uppmärksamhet. Vanliga följder är nedstämdhet och depression. Ensamhet och tvekan inför att våga söka nära relationer är vanligt förekommande. Därför kan social fobi vara ett angeläget folkhälsoproblem som myndigheter och sjukvården bör uppmärksamma mera än vad som nu sker

Lars-Ivar Ericson C, Tyringe

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se