torsjö live vers2

Postorder och lathet är problemet

Postorder och lathet är problemet

INSÄNDARE. När Benny Söderberg intervjuar en chef för en butikskedja får han till svar att han inte tror på Hässleholm. Vad både han och Söderberg glömmer, är att det är kedjorna som ”gräver” sin egen grav för butikerna. Samtidigt som man driver butiker i städer och externa köpcenter, gör man reklam för och säljer på postorder. Detta är nog den största bidragande orsaken att butiksköpen minskar, inte bristen på parkeringsplatser. Men dubbelmoral är ju som bekant bättre än ingen moral alls. När kunden dessutom kan beställa tio varor (till samma pris som i butiken) och behålla en samt ha fri returfrakt, är det inte svårt att förstå kundens beteendet. Endast till gagn för transportföretagen och till förfång för miljön.
Vad kunden inte tänker på är, att man måste ta sig två gånger till ut-inlämningsstället. Således en biltur i onödan. Han säger det inte rent ut, men han vill tydligen öppna upp alla de befintliga gågatorna för biltrafik, kanske t.o.m. tillåta fri parkering på torget, en åtgärd som aldrig kommer att ske. Hässleholmarna har nu vant sig med att slippa kryssa bland en massa ”plåtschabrak” i centrum. 
Jag kan hålla med om att det gott kan installeras kameraövervakning i centrum, men att de kriminella skulle ta över, är en klar överdrift. Med tanke på att luftföroreningarna har uppmärksammats i de centrala delarna av våra städer, är det inte önskvärt med mer biltrafik. Bäste herr Söderberg, det är inte avsaknaden av parkeringsplatser i och nära centrum. En klar majoritet har friska ben och orkar gå några steg, endast latheten sätter gränserna. Möjligen skulle man kunna se över situationen för de med funktionsvariation. 


Lars Nord 

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se