torsjö live vers2

En intressant konflikt uppstår

En intressant konflikt uppstår

INSÄNDARE. Efter att Norra Skåne gått upp i Kristianstadsbladet och Johan Hammarqvist snart tillträder som ledarskribent uppstår en konflikt mellan liberal och centerpartistisk ideologi, även om han i Frilagt betonar sina liberala (och gröna värderingar). Att ha två politiska ledarskribenter representerande var sitt parti, kan ge upphov till konflikter. Förvisso påstår C att man är ett liberalt parti. Frågan är om L är det, när man anslutit sig till den blåbruna sidan. Om man kommer in i riksdagen efter valet, lär L inte vara välkommen i en eventuell blå (blåbrun) regering.
Från ledarsidan den 15 februari skriver den andra ledarskribenten Sofia Nerbrand: ”Europa måste göra sig oberoende av rysk gas. Ett steg vore att aldrig slå på kranen i Nord Stream 2 och bygga massor av nya kraftverk” Vilka kraftverk framgår inte. Gäller det kolkraft, oljekraft, gaskraft, värmekraft eller rent av kärnkraft som L förespråkar. Eller är det enbart en eftergift till Centerpartiet att inte ange vilka slags kraftverk som avses? Vattenkraftverk kan väl knappast komma ifråga, då den till största delen redan är utbyggd. 
Den 12 februari  skriver vidare Sofia Nerbrand utöver de vanliga ”flosklerna” om individens frihet, liberal demokrati, humanism och en fri ekonomi”, att man också ska ge Norra Skåne en ”extra grön krydda”, vilket får ses som en ”eftergift” åt sin kollega, Johan Hammarqvist.
Det återstår att se hur ”grön” ledarsidan kommer att bli i Norra Skåne-editionen, men jag uppskattar att Hammarqvist kliver in som en av två ledarskribenter. 


Lars Nord, Hässleholm  

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se