logga-ligg-tjock

Tre års kamp för rättvisa – vi kommer inte ge oss!

Tre års kamp för rättvisa – vi kommer inte ge oss!

Äntligen är det fler som uppmärksammar fallet med Peter som riskerar att förlora det hem han haft de senaste 40 åren.

För ca tre år sedan blev detta fall känt för oss i Sverigedemokraterna genom en artikel i Frilagt. Sedan dess har vi jobbat hårt för att ge Peter och hans familjehem upprättelse och lyfta ärendet för ett nytt beslut. Vår åsikt är att detta är ett unikt fall där speciella omständigheter råder och att speciella åtgärder ska vidtas och gälla för att Peter ska kunna bo kvar hos sitt familjehem där han är trygg och har sina rutiner för en fungerande vardag.

Vi har lyft detta med Karin Axelsson, omsorgsnämndens ordförande, och
totalt fått kalla handen. Det har inte funnits något intresse överhuvudtaget för att lyfta denna fråga politiskt för ett nytt beslut. Vi har på alla olika nivåer lyft ärendet och vi har inte fått något gehör alls. Vi har följt Peters ärende under alla dessa år och även följt hur familjehemmet har bemötts av kommunen, med den ena konstigheten efter den andra. Vi skäms över behandlingen som Boel som familjemamma och hennes familj fått utstå och kommer kräva upprättelse.

Vi kommer till nästa omsorgsnämndsmöte lämna in ett initiativärende där vi yrkar att ärendet lyfts och omprövas så att Peter kan bo kvar hos den familj han känner som sin egen. Då får alla övriga partier ta ställning formellt och förhoppningsvis får vi då majoritet för vår kamp för Peters framtid.

Att tala är silver, att gå till politisk handling är guld – Sverigedemokraterna agerar för de i samhället som inte har en egen röst! Vi är medmänniskor som bryr oss – på riktigt!

Hanna Nilsson (SD), kommunalråd
Susanne Lottsfeldt (SD), omsorgsnämnden

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se