torsjö live

Vettlös energipolitik

Vettlös energipolitik

INSÄNDARE. Hur många kommer att sätta livet till i vinter på grund av denna vansinniga vettlösa sverigeskadliga energipolitik?

Med kirurgisk precision har man demonterat vår infrastruktur. Inte oavsiktligt, brutalt likt en bulldozer med ett hoppsan eller ojdå och ett förlåt.

Rakryggade och med stolthetens leende fortsätter man i rasande takt att svälta ut sina företag som tar till konkurs, massvarsel eller landsflykt.

Jag tänker inte ta upp allt som är på väg utför stupet gällande pensioner, terrorism, bombdåd, gruppvåldtäkter, hedersförtryck, skjutningar av barn etc etc etc i evighet…

Tro inte att marknaden har bestämt att vi ska stänga av kärnkraften. Tro inte att det är olönsamt med kärnkraft. Aldrig någonsin tidigare har jag skådat denna avsaknad av självinsikt där politiker beskyller marknaden, dvs svenska företagare och skuldbelägger dem att de ej vill ha el från kärnkraft.

Mycket grymheter kan man skylla Putin för, men han ligger knappast bakom nedmonteringen av våra kärnkraftverk. MP och S skrotar våra kärnkraftverk och eldar olja (70 000 l/h) i vår absoluta sista livlina inom elproduktion mitt i sommaren.

Varför pratar man bara om preliminära elstöd? Energikaoset innefattar inte bara el utan även pellets, ved, spån, flis, spannmålsförbränning samt fjärrvärme eller eldningsolja.

Idag kostar ved ca 900 kr/m3, en ökning med 100% men vad gör det när ingen ved finns till försäljning. Ökning med 9 000 kr/år. (Årsförbrukning 20m3)

Idag kostar bränslepellets 5 240 kr/ton ökning med 100% men vad gör det när ingen pellets finns till försäljning. Ökning med 13 100 kr/år (Årsförbrukning 5 ton/år)

Idag jämförde jag mitt fasta elpris 0,8 kr/Kwh som går ut i dagarna med spotpriset 8,5 kr/Kwh en ökning med över 1000%.

I Hässleholm finns det drygt 1 000 pelletsanläggningar hos företag och privatpersoner, de som inte beställt pellets än kommer få en svettig räkning i bästa fall, annars frysa i vinter då ingen pellets finns att köpa.

För min egen del har jag tankat elverket och läser på nätet hur vissa förädlar spillolja till förbränning samt hur andra planerar att ta till desperata handlingar för att värma sina nära och kära.

Sverigedemokraterna är inte som alla andra, vi såg det för länge sedan. Inte för att vi har en kristallkula och kan se in i framtiden, utan för att vi förstår konsekvensen av handling.

Snart är det val, rösta för det Sverige du vill leva i, det kommer jag göra.

Johan Peltonen
Sverigedemokraterna Hässleholm

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se