logga-ligg-tjock

Saboterad brunn fara nära vallokal

Saboterad brunn fara nära vallokal

En saboterad gatubrunn utan galler på Prästgatan i Finja, mittemot skolan som fungerar som vallokal, utgjorde enligt polisen en fara för allmänheten under söndagen. Kommunen hade tidigare fått information om den öppna brunnen, men inte åtgärdat den. Polisen har nu upprättat en anmälan om brott med rubriceringen framkallande av fara för annan.

Personer som skulle rösta upptäckte hålet i gatan och tog kontakt med en polispatrull som av en händelse var på plats vid skolan.

– Polisen ringde kommunen och kommunen visste om det, sa polisen, berättar en av de röstande.

– Fara för liv och hälsa, ska poliserna ha sagt om brunnen utan galler vid skolan i Finja. De fick stanna och vakta brunnen tills kommunens väktare kom dit.

Kommunen skickade därefter ut en väktare för att bevaka brunnen tills den kunde täckas. I väntan på denne stannade polispatrullen kvar.

– Vi kan inte åka härifrån för det är fara för liv och hälsa, ska polisen ha sagt.

En anmälan om framkallande av fara för annan har upprättats.

En flicka på sparkcykel ska också ha varit farligt nära hålet.

På polisens region syd bekräftar pressjourens Rickard Lundqvist att en patrull varit på plats och att det beslutats om en anmälan om framkallande av fara för annan. Enligt händelserapporten var polisen på plats klockan 16.35.

– Patrullen har vidarebefordrat ärendet till kommunen, säger Rickard Lundqvist.

Han har inga uppgifter om att kommunen fått information men inte åtgärdat problemet. Inte heller att polisen bevakade platsen.

– Men det är full möjligt att det var så, säger han.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se