Gruppen-3a-328x120

Hur långt kan SD gå?

Hur långt kan SD gå?

INSÄNDARE. I Norra Skåne (09/13) kan man se en bild från Sverigedemokraternas valvaka och i bakgrunden med stora bokstäver läsa ”STOPPA SOSSERIET”. Om det med detta gäller Hässleholms kommun, så kan det inte gälla. Sossarna har ju inte varit i ”regeringsställning” de senaste åren. Tvärtom har SD varit ett stödparti till restalliansen samt även varit på kollisionskurs med nämnda minoritetsstyre, därför den osäkra politiken som bedrivits i kommunen.

Ovanstående citat får mig osökt att tänka på vad som hände på trettiotalet i Tyskland, när man klottrade ner judarnas butiker med slagord. Ytterligare ett bevis för SD:s oresonliga vokabulär manifesteras av Tobias Anderssons (rättspolitisk talesperson för SD), när han i en tweet skrev ovanför det numera ökända tunnelbanetåget: ”Välkommen till återvandringståget. Du innehar en enkel biljett. Nästa stopp, Kabul!” Den retweetades dessutom av Sverigedemokraternas officiella konto. Något mera cyniskt får man leta efter.

Nämnda tweet får mig att tänka på judarnas ”enkla biljett” till koncentrationslägren, där de väntade att likvideras. Att Ulf Kristersson vill bilda regering med ett stödparti som har sådana företrädare, förefaller obegripligt för undertecknad. Jag har nämnt det förut, men kan åter påminna läsarna om att gå in på ”sd-citat.nu” och läs mera om vilka åsikter SD:s företrädare torgför.

Lars Nord
Hässleholm

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se